Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Τόμας Μάγιερ για την Ελλάδα

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Τόμας Μάγιερ...

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank λέει πως η Γερμανία θα βγει σχεδόν αλώβητη από την κρίση

«Η επιβίωση του ευρώ εξαρτάται από τις εξελίξεις στην νότια Ευρώπη» λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα. «Στην αρχή της χρονιάς η Ιταλία θα μπει σε περίοδο ύφεσης. Εάν τα καταφέρει να βγει μέσα από το 2013 κάτι που πιστεύω, τότε θα είναι ένα παράδειγμα για όλες της χώρες της περιοχής διαφορετικά η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει.»

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα σημείωσε «Πρέπει να μην θεωρούμε την έξοδο μιας χώρας όπως η Ελλάδα από την Ευρωζώνη ταμπού. Υπάρχει κίνδυνος μετά τις εκλογές του 2012 να προκύψει μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει ή δεν θα μπορεί  να προχωρήσει στα προγράμματα περικοπών. Τότε θα ανασταλούν τα προγράμματα βοήθειας, οι Έλληνες θα πρέπει να τυπώσουν δικό τους νόμισμα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Αυτό το νόμισμα μπορεί να λέγεται δραχμή ή κάτι άλλο.»

Επίσης λέει πως η Γερμανία θα βγει σχεδόν αλώβητη από την κρίση, για την Γαλλία όμως αναμένει ότι θα υποβαθμιστεί κάτι που όπως σημειώνει το ξέρουν και το αναμένουν και οι ίδιοι οι Γάλλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά