Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τα ιχθυοτροφεία «Πάπα» και «Πρόκοπου»

Να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Δυτι...

Ζητά με ερωτήσεις της η βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου

Με δύο ερωτήσεις της που κατατέθηκαν την Πέμπτη 22/12/2011 στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κυριακοπούλου, ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, να του παραχωρηθεί η εκμετάλλευση, ή ποσοστό επί των κερδών των ιχθυοτροφείων «Πάπας» που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αράξου και «Πρόκοπος» που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Μετοχίου. Όσον αφορά στο δημόσιο ιχθυοτροφείο «Πάπας» παραχωρήθηκε το 1958 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του περιέρχονται στο Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ), χωρίς να αποδίδεται κανένα ποσοστό στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όπου χωροταξικά ανήκει, την ίδια στιγμή που άλλοι δήμοι λαμβάνουν υψηλά ποσοστά των κερδών των ιχθυοτροφείων που βρίσκονται στην περιφέρειά τους (βλ. Μεσολόγγι με συμμετοχή στα κέρδη σε ποσοστό 35%).

Το δημόσιο ιχθυοτροφείο «Πρόκοπος», το οποίο διαρκώς υποβαθμίζεται και ελαττώνεται η παραγωγή του, το διαχειρίζεται το Δημόσιο και το εκμεταλλεύονται μετά από δημοπρασία ιδιώτες ή συνεταιρισμοί.

Όπως σημειώνει η Μαρία Κυριακοπούλου, ενώ και τα δύο ιχθυοτροφεία αποτελούν φυσικό πόρο στα τοπικά όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, εντούτοις ο Δήμος ουδόλως επωφελείται από την εκμετάλλευση αυτών, γι΄αυτό και είναι δίκαιο και εύλογο το αίτημα να αναλάβει τη διαχείρισή τους ή σε κάθε περίπτωση να λαμβάνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ποσοστό επί των κερδών που περιέρχονται στο Δημόσιο και μετά τη λήξη των υπαρχουσών συμβάσεων να παραχωρηθούν στο Δήμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις