Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς στολισμό τα Ψηλαλώνια, «μουγκοί» οι δρόμοι από μουσική

Πάτρα: Χωρίς στολισμό τα Ψηλαλώνια, «μου...

Πολλά είναι τα παράπονα Πατρινών για την έλλειψη Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στο κέντρο της πόλης

Αστόλιστα έμειναν Χριστουγεννιάτικα τα Ψηλαλώνια προκαλώντας άσχημη εντύπωση τόσο στους περίοικους όσο και στους υπόλοιπους Πατρινούς που περνούν από την πλατεία ή φέρνουν εκεί τα παιδάκια τους για να παίξουν στην παιδική χαρά. Το μόνο Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ στο σημείο φέτος είναι τα φωτάκια –αστεράκια που έχουν τοποθετηθεί στην ψηλή αροκάρια που υπάρχει κάτω από την πλατεία στο σημείο με το άγαλμα του ποιητή Κωστή Παλαμά. Επίσης μία γιορτινή εικόνα δίνουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα φωτάκια που αναβοσβήνουν στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών.

Άλλες χρονιές στην ιστορική πλατεία των Υψηλών Αλωνίων τοποθετούνταν τουλάχιστον κάποια φωτιστικά διακοσμητικά στοιχεία στα σημεία γύρω από το συντριβάνι όπως ελαφάκια ή έλκηθρο του Άη Βασίλη αλλά φέτος λόγω προφανώς οικονομικής στενότητας του Δήμου Πατρέων και της οικονομικής κρίσης δεν περίσσεψε προφανώς τίποτα από το τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου για να στολίσει την όμορφη και μεγάλη πλατεία της Πάτρας. Μα είναι δυνατόν!

Τα παράπονα τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία είναι συνεχή και έντονα και όλοι λένε ότι θα έπρεπε τέτοιες μέρες να μπει ένα γιορτινό στολίδι στην πλατεία.

Ίσως ο Δήμος να θεωρεί ότι με τα έργα ανάπλασης και αναμόρφωσης που έγιναν πριν ένα και πλέον χρόνο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ότι τελείωσαν και οι υποχρεώσεις του σε αυτήν.

Επίσης όλοι θυμόσαστε ότι πρόπερσι υπήρχε στα Ψηλαλώνια παγοδρόμιο από ιδιώτη επιχειρηματία που είχε αρέσει πολύ στον κόσμο ενώ πάντα στο πάνω μέρος τοποθετείτο καρουσέλ για τα παιδιά το οποίο επίσης είναι «άφαντο» φέτος.

Τέτοια υποβάθμιση της πλατεία των Υψηλών Αλωνίων χριστουγεννιάτικα πραγματικά είναι πέρα από κάθε προηγούμενο.

Επίσης κακή εντύπωση έχει προξενήσει σε όλους το γεγονός ότι στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας δεν ακούγεται χριστουγεννιάτικη μουσική από μεγάφωνα όπως άλλες χρονιές.

Μουγκή στην κυριολεξία μοιάζει η αγορά της Πάτρας από γιορτινούς ήχους που θα έφτιαχναν περισσότερο τη διάθεση στους κατοίκους που ζορίζονται και δοκιμάζονται από την κρίση και τη φτώχεια και η μόνη που «ξελασπώνει» την κατάσταση είναι η Μπαντίνα που την είδαμε και σήμερα να παιανίζει χριστουγεννιάτικους ήχους και τραγούδια στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και σε άλλους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αχαικής πρωτεύουσας.

Όσο για τη δικαιολογία για την απουσία μουσικής στους δρόμους είναι η γνωστή ότι ο Δήμος Πατρέων έχει αφραγκίες, εκτός κι αν κάνει οικονομίες για να τις διαθέσει στην μεγαλύτερη γιορτή της πόλης που έρχεται μετά, το καρναβάλι.

Πάλι καλά να λέμε που στολίστηκαν οι πλατείες Γεωργίου, Τριών Συμμάχων και Εθνικής Αντιστάσεως!

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις