Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: Να δοθεί άμ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, τονίζει με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι από την 1-1-2012 η εξαγωγή - μεταφορά απορριμμάτων θα απαγορευθεί πέραν του Νομού. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, ο Σύλλογος καταθέτει τις δικές του προτάσεις στους δημοτικούς άρχοντες, τους οποίους καλεί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ολιγωρήσουν. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ως ενεργό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, δεχόμενος την αγωνία, την δυσφορία και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας, πιστεύει ότι για το πρόβλημα των σκουπιδιών, που μαστίζει την κοινωνία της Αιγιαλείας, επί σειρά ετών, πρέπει να ληφθεί απόφαση και να δοθεί λύση, άμεσα.

Σήμερα, με κάθε σοβαρότητα, είναι επιβεβλημένη η απόφαση της επίλυσης του θέματος των σκουπιδιών, ενόψει του κινδύνου της μόλυνσης, της ασφυξίας και της κοινωνικής αποδόμησης. Οιαδήποτε άλλη στιγμή, της επίλυσης του εν λόγιο προβλήματος, θα είναι άκαιρη και αναποτελεσματική, διότι δεν θα υπάρχει χρονικό περιθώριο διόρθωσης του ενδεχόμενου λάθους, το οποίο βέβαια θα συνοδεύει τις επόμενες γενεές ως «επιβλαβή παρακαταθήκη». Οποιαδήποτε, απευκταία, ολιγωρία στο θέμα αυτό θα έχει το τίμημα της.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες των χαμένων ευκαιριών που υπήρξαν, για την λύση του προβλήματος των σκουπιδιών. Τώρα πια έφθασε ο κόμπος στο χτένι, δεν πάει άλλο, είμαστε η πιο βρώμικη πόλη, γεγονός το οποίο δεν το αντέχει ούτε η τοπική κοινωνία, ούτε η ιστορία μας, ούτε και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα το επιτρέψει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση και τις πληροφορίες μας, από την 1-1-2012 η εξαγωγή - μεταφορά απορριμμάτων θα απαγορευθεί πέραν του Νομού μας. Έρχεται καλοκαίρι τι μέλλει γενέσθαι; Πληροφορούμεθα για υπαρκτές λύσεις και λύσεις δεν βλέπουμε. Δεν επιθυμούμε και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι της αρμοδιότητας μας να αποφασίσουμε εμείς για την α ή β λύση.

Επιβάλλεται οι δημοτικοί άρχοντες της πόλης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, του αξιώματος τους και της προσωπικής αξιοπιστίας που τους διακρίνει, χάριν δε της οποίας εξελέγησαν, και ζητάμε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ:

1ον) για την οριστική λύση του εν λόγω θέματος και

2ον) για την προσωρινή, ρεαλιστική και γρήγορη λύση, έως ότου πραγματοποιηθεί η μόνιμη λύση.

Πέραν τούτων και προκειμένου να εξέλθουν από το αδιέξοδο που από τα αναγραφόμενα στα Μ.Μ.Ε. φαίνεται ότι έχουν περιέλθει, τους καλούμε να προχωρήσουν στην λύση το θέμα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων «της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού πρόσκλησης ενδιαφέροντος με ταυτόχρονη πρόσληψη οικονομικού και τεχνικού κρατικού συμβούλου», όπως προτείνεται και από άλλους φορείς, ο οποίος θα εξετάσει τις τεχνολογίες, την πιστοποίηση αλλά και το οικονομικό συμφέρον του Δήμου ή οποιαδήποτε άλλη πρόσφορη λύση, δεδομένου ότι η δέσμευση θα είναι μακρόχρονη (για 25 έτη), τα δε δημοτικά τέλη των απορριμμάτων είναι ανταποδοτικά, πράγμα που σημαίνει σοβαρή οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες οι οποίοι δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζητήσεις.

Τέλος είναι γνωστό τοις πάσι ότι, οι μεγάλες αποφάσεις, την κατάλληλη στιγμή, προσδίδουν ειδικό βάρος στους ηγέτες οι οποίοι τελικά αξιολογούνται θετικά από την ιστορία».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις