Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Φουντώνει η κόντρα Καπλανη Θεοδωρακόπουλου με φόντο το ΤΕΙ της πόλης

Αίγιο: Φουντώνει η κόντρα Καπλανη Θεοδωρ...
Ξανάλατος Νίκος

Συνεχίζεται η φήμη περί κλεισίματος των σχολών

Μια φήμη, που ήθελε τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλανη να έχει στείλει έγγραφο προς  το Υπουργείο Παιδείας προτείνοντας την αναστολή λειτουργιάς του ΤΕΙ Αιγίου, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η κόντρα. Αν και ο ίδιος ο κ. Καπλανης διαψεύδει τα περί έγγραφου, εν τούτοις έριξε τα βέλη του στην δημοτική Αρχή λέγοντας, ότι η Αυτοδιοίκηση δεν υποστηρίζει την λειτουργία του ΤΕΙ στην πόλη.

Αυτό ήταν το λαδί στην φωτιά που άναψε, για να απαντήσει ο Δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος,  πως για να κλείσεις ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με πάνω από 1500 φοιτητές,  πέραν του όποιου συμμαζέματος θέλει να κάνει η Κυβέρνηση,  πρέπει να συντρέχουν και Ακαδημαϊκοί λόγοι.

Ο Δήμαρχος απαντά επίσης,  ότι δεν υπάρχει κόστος για την στέγαση του ιδρύματος, αφού ο χώρος της πρώην χαρτοποιίας Αιγίου έχει παραχωρηθεί στο ΤΕΙ,  ενώ υπάρχει και έκταση για την μεγαλύτερη αναβάθμιση της σχολής.

Να σημειωθεί ότι για την πόλη του Αιγίου το ΤΕΙ είναι οικονομική ανάσα,  καθώς ο οικονομικός κύκλος εργασιών της πόλης καθημερινά υποστηρίζεται από την διαβίωση των εκατοντάδων σπουδαστών του.

Άρα κάθε αρνητική εξέλιξη στην λειτουργία του, θα είναι μεγάλο χτύπημα για την αγορά του Αιγίου σε μια κρίσιμη εποχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις