Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον Δήμο το κτίριο του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πάτρα: Στον Δήμο το κτίριο του παλαιού Α...

Το ακίνητο δίνει λύση στο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιόκτητα κτίρια χωρίς κόστος

Το κτίριο στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου, στο οποίο στεγαζόταν το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Πατρέων μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Στ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων. Το κτίριο η χρήση του οποίου  επιστρέφει στο Δήμο, παρέλαβε σήμερα το πρωί  η αρμόδια   επιτροπή του Δήμου με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  κ. Βασίλη Λοτσάρη, ο οποίος με τη σειρά του   παρέδωσε τα κλειδιά στον Βοηθό Δημάρχου σε θέματα αξιοποίησης δημοτικής περιουσίας κ. Παναγιώτη Βαφέα.

Το κτίριο είναι κληροδότημα του Καραμανδάνη προς το Δήμο και είχε παραχωρηθεί για τη στέγαση του Μουσείου. Όταν μεταφέρθηκαν τα εκθέματα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το κτίριο έπαψε να έχει τη χρήση για την οποία είχε παραχωρηθεί.

Πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιστροφή του κτιρίου στο Δήμο. Ωστόσο χρειάστηκε να γίνουν πολύ επίμονες προσπάθειες καθώς το αυτονόητο αίτημα του Δήμου για επιστροφή του κληροδοτήματός  του προσέκρουε στις επιδιώξεις του Υπουργείου Πολιτισμού για συνέχιση της χρήσης του χώρου από τις υπηρεσίες του.

Τελικά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και το κτίριο επιστρέφει οριστικά  στο Δήμο.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη βούληση του κληροδότη, το κτίριο μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για πολιτιστική χρήση.

Η δυνατότητα χρήσης από τον Δήμο ενός κεντρικού και μεγάλου κτιρίου, είναι πολύ σημαντική καθώς δίνει λύση στο πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του σε ιδιόκτητα κτίρια χωρίς κόστος.

Δείτε φωτογραφίες από την παραλαβή:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις