Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BABYBOOM

/

Μη χάσετε την "Χάιντι" απο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μη χάσετε την "Χάιντι" απο το ...

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της "Χάιντι" απο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το παιδικό θεατρόφιλο κοινό της πόλης με καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία και κάθε Κυριακή στις 11 για το κοινό.Η Χάιντι είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου.

Στη σημερινή  εποχή που τα παιδιά ζουν σε μια κοινωνία αποξένωσης, που την έχει κατακλύσει η τεχνολογία, έρχεται η ιστορία της Χάιντι να μας θυμίσει ξεχασμένες αξίες και να μας δώσει ένα ξεχωριστό μήνυμα. Σε μια εποχή υλιστική, που ο άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τη φύση αλλά και από τους συνανθρώπους του, η ιστορία αυτή,  φιλοδοξεί να «μιλήσει» για ξεχωριστές αλήθειες, για τη προσωπική ευτυχία και ψυχική γαλήνη του κάθε ανθρώπου.

Η ιστορία απλή: Η μικρή Χάιντι, που τρέχει χωρίς παπούτσια, μαζί με το αγαπημένο της κατσικάκι, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε περίσταση της ζωής. Έχει δύναμη, ζωντάνια, πίστη στη ζωή και την αίσθηση της ελευθερίας. Μεγαλώνει χωρίς γονείς, με την αγάπη του παππού της και την ομορφιά της φύσης των Άλπεων.

Η Χάιντι δεν αφήνει καμία δυσκολία να την λυγίσει και πάντα είναι έτοιμη να παλέψει και να νικήσει….

Το έργο θα παίζεται καθημερινά για τα σχολεία της πόλης και κάθε Κυριακή στις 11:00 για το θεατρικό κοινό.

Η συγγραφέας του έργου Γιοχάνα Σπίρι, (1829-1901) ελβετικής καταγωγής, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, γνώρισε τεράστια επιτυχία με τις ιστορίες της Χάιντι και κατάφερε με έναν έξυπνο τρόπο να δείξει πως πάντα υπάρχει ελπίδα να βρει ο καθένας μας την αληθινή ουσία της ζωής. Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη και αλήθεια.

Συντελεστές

Διασκευή: Ιβάν Λέο Λέμο

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Κέννυ Μακ Λέλλαν

Κοστούμια:Μιμίκα Σπυρίδωνος

Μουσική: Βίλεμ Μιλίσεβιτς

Στίχοι τραγουδιών:Κωνσταντίνος Μάγνης

Επιμέλεια κίνησης: Λουίζ Μέντες

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Σάκης Μπάστας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καλαντζοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταυρούλα Μάκρα, Χρήστος Πίτσας, Στέλιος Σοφός, Μάρια Φλωράτου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη σύνδεση του θεάτρου με τα σχολεία όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία,  στο θέατρο "Απόλλων", οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 1  Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τέλος Ιανουαρίου.

Σας  επισημαίνουμε το χαμηλό εισιτήριο των 6 ευρώ που καθιέρωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για τις παραστάσεις της Παιδικής του Σκηνής, συμμεριζόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

BABYBOOM