Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Φαντασμαγορική η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού – Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Φαντασμαγορική η τελετή λήξης του Πατριν...

Και του χρόνου!

O Βασιλιάς Καρνάβαλος παραδόθηκε στην πυρά το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου και το Πατρινό Καρναβάλι του 2019 πέρασε στην ιστορία. Από τις στάχτες του θα γεννηθεί, το επόμενο Καρναβάλι.

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Ιλιγγιώδες κέφι από 40.000 καρναβαλιστές - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε από πολλά και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα για αρκετή ώρα, κατά την τελετή λήξης στο μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες παρακολούθησαν το θέαμα.

Το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα για πάνω από έξι η Πάτρα δονήθηκε στους ρυθμούς των 40.000 καρναβαλιστών και κατακλύστηκε από το πνεύμα το καρναβαλικό, που γνωρίζει πολύ καλά, από κέφι, χρώμα και δημιουργία.

Πατρινό Καρναβάλι για πάντα... 300+ ΦΩΤΟ από την μεγάλη παρέλαση και συνεχίζουμε!

Φέτος για πρώτη χρονιά, παρουσιάστηκαν στην Πάτρα τα Κινέζικα λιοντάρια από τον διάσημο κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, που μας προσφέρουν ένα εκλεκτό δείγμα της σπουδαίας τους δουλειάς υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής.

Δειτε εδώ τις πρωτες 100+ φωτό από την παρέλαση της Κυριακής Κι άλλες 100+ φωτογραφίες από την Μεγάλη μεσημεριανή Παρέλαση εδώ

Χρώματα, φαντασία, εμπνευσμένες στολές στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Η τελετή λήξης ξεκίνησε μέσω γενικής συσκότισης και με τον προβολέα να πέφτει στον Καραγκιόζη, που με τη συνοδεία του και με μια τροχήλατη παράγκα ανεβαίνει στη σκηνή.

Ο Χατζατζάρης καλωσόρισε τα πλήθη-Πατρινούς και επισκέπτες- και μετά από τους σχετικούς διαλόγους της παρέας (Καραγκιόζης-Χατζατζάρης-Μπαρμπα Γιώργος-Μεγαλέξαντρος), ανέβηκαν τα Κινέζικα λιοντάρια από τον διάσημο κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, που μας προσφέρουν ένα εκλεκτό δείγμα της σπουδαίας τους δουλειάς υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής.

Τα ...έσπασαν οι έντεκα Ριχάρδοι στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού - ΦΩΤΟ

Το δρώμενο της τελετής έφερε αντικριστά τους πολιτισμούς μας μέσα από τις εκφράσεις των παραδοσιακών μορφών τέχνης, του θεάτρου σκιών και της κινέζικης θεατρικής προσέγγισης. Οι δυο πολιτισμοί ανταμώνουν και γίνονται ένα, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μία απολαυστική νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση! Διαλέξαμε τα καλύτερά μας μέσα από 300+ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσα Τραγουστή κάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο. Μετά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης μίλησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κήρυξε τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2020 (του χρόνου η τελευταία Κυριακή της κορύφωσης θα είναι την 1η Μαρτίου 2020) και έδωσε σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την λήξη του καρναβαλιού τόνισε μεταξύ άλλων: «Το καλύτερο καρναβάλι της χώρας μας έφθασε στο τέλος του. Γέμισε ζωή και χαρά η πόλη μας. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το καρναβάλι μας έφθασε στις γειτονιές της πόλης μας. Για μια ακόμη φορά χιλιάδες καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, με έμπνευση και υψηλή τεχνική κατασκεύασαν άρματα, στολές, μάσκες και καπέλα, αναδεικνύοντας την πόλη μας, πρωτεύουσα του καρναβαλιού. Η Πάτρα του καρναβαλιού και του πολιτισμού είναι εδώ. Μπορούμε να συνεχίσουμε, με σιγουριά και αισιοδοξία. Έχουμε την δύναμη.»

Απευθυνόμενος ο Κώστας Πελετίδης προς τις νέες και τους νέους, είπε χαρακτηριστικά: «Νέες και νέοι μη σκύβετε το κεφάλι. Η ζωή είναι χαρά και όχι τιμωρία. Μπορείτε να τα ανατρέψετε όλα και να υπάρχει χαρά για όλο το χρόνο και όχι για τις λίγες ημέρες του καρναβαλιού.»

Ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε και στην έλευση του κινέζικου θιάσου στην πόλη, σημειώνοντας: «Φέτος είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον κινέζικο δράκο και τα λιοντάρια από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της μεγάλης χώρας. Ο κινέζικος δράκος ήλθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και επέλεξε την Πάτρα μας. Αυτή η επιλογή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύεται ότι μέσω του πολιτισμού οι λαοί γνωρίζονται και μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.»

Αμέσως μετά ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων πλημμυρίσε τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής. O Καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία.

Η συνέχεια δόθηκε με ένα ξέφρενο πάρτι-δίωρη συναυλία με προσκεκλημένο το δημοφιλές συγκρότημα των Locomondo, το ξεσήκωσε τις χιλιάδες των θεατών με τις πολλές μεγάλες επιτυχίες του.

Στο δρώμενο της τελετής λήξης πήραν μέρος:

-Χρήστος Πατρινός (Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Δυτικής Ελλάδας) με την ευγενική συμμετοχή των Δημήτρη Γεωργόπουλου, Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου, Φάνη Αναστασόπουλου, Χαράς Κοντου, Σοφίας Χαραλαμποπούλου, Βασίλη Ρούσου, Λεωνίδα Ευφραιμίδη και Γρηγόρη Γιαννόπουλου.

-Ο διάσημος κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019