Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της Πάτρας στις 22 Μαϊου - Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για τον ανάδοχο

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των αδέσπο...

Έχουν εγκριθεί 70 χιλιάδες ευρώ

Mε τον συνοπτικό διαγωνισμό που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 22 Μαϊου επιχειρεί ο δήμος Πατρέων να ελέγξει σε πρώτη φάση το ζήτημα των αδέσποτων ζώων της Πάτρας. Από τη οικονομική επιτροπή έχει ήδη εγκριθεί το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ για το πρόγραμμα που θα αναλάβει ως ανάδοχος του έργου μια φιλοζωική οργάνωση ή ένας κτηνίατρος.

Το έργο των «κτηνιατρικών υπηρεσιών περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων» περιλαμβάνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του αναδόχου που θα προκύψει από το διαγωνισμό και αφορά στην περίθαλψη,την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή σε διαδικτυακή βάση δεδομένων, την ορολογική εξέταση ανίχνευσης λεϊσμανίασης,  την αποπαρασίτωση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση και την επιστροφή του ζώου, με περιλαίμιο, στο χώρο από τον οποίο εντοπίστηκε αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και την ευθανασία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, την αποτέφρωση ή την ταφή όσων αδέσποτων αποβιώσουν κατά την περίοδο νοσηλείας τους.

Όπως παραδέχονται στο Δήμο, πρόκειται για μια λύση άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος και η δημοτική Αρχή δεν έχει παραιτηθεί από το σχεδιασμό της για την αγορά κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος έχει κάνει ενέργειες για την εξεύρεση τέτοιου χώρου, οι οποίες μέχρι σήμερα απέβησαν άκαρπες.

Από την πλευρά τους, στάση αναμονής τηρούν φιλοζωικές οργανώσεις για το εγχείρημα, καθώς από τη μία, όπως είπαν στο thebest.gr, ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των αδέσποτων κινείται μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο αντιμετωπίζει επιδερμικά το ζήτημα, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την πρόληψη του φαινομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ δίνει ο Δήμος της Πάτρας για τη διαχείριση των αδέσποτων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις