Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ δίνει ο Δήμος της Πάτρας για τη διαχείριση των αδέσποτων

Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ δίνει ο Δήμος τη...
Βγενόπουλος Φάνης

Επιφυλακτική η στάση των φιλοζωικών

Άμεση λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων επιχειρεί να δώσει ο Δήμος της Πάτρας, προχωρώντας σε συνοπτικό διαγωνισμό. Για το σκοπό αυτό η δημοτική Αρχή αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 69.998 ευρώ για «Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Περισυλλογής και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων».

Το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Μεγάλη Τρίτη, όπου αναμένεται να εγκριθεί η σχετική πίστωση.

Μέσω του διαγωνισμού, όπως είπαν στελέχη της δημοτικής Αρχής στο thebest.gr, είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ανάδοχου του έργου, ο οποίος μπορεί να είναι κτηνίατρος ή και φιλοζωική οργάνωση, για τη περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση και επιστροφή του ζώου, στο χώρο από τον οποίο εντοπίστηκε. Όπως παραδέχονται στο Δήμο, πρόκειται για μια λύση άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος και η δημοτική Αρχή δεν έχει παραιτηθεί από το σχεδιασμό της για την αγορά κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος έχει κάνει ενέργειες για την εξεύρεση τέτοιου χώρου, οι οποίες μέχρι σήμερα απέβησαν άκαρπες.

Από την πλευρά τους, στάση αναμονής τηρούν φιλοζωικές οργανώσεις για το εγχείρημα, καθώς από τη μία, όπως είπαν στο thebest.gr, ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των αδέσποτων κινείται μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο αντιμετωπίζει επιδερμικά το ζήτημα, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την πρόληψη του φαινομένου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις