Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ιστορική στιγμή για τη νέα Παναχαϊκή ο σημερινός αγώνας με τον Παναθηναϊκό – «Πάρτε το χαμπάρι, ξαναρχόμαστε …»- Είναι ώρα και η Πολιτεία να κάνει το χρέος της

Ιστορική στιγμή για τη νέα Παναχαϊκή ο σ...

Στις 7 το απόγευμα στην Αγυιά, το παιχνίδι

Η Παναχαϊκή επιστρέφει σήμερα στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό, σε ένα διάλλειμα από τις υποχρεώσεις της στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Επιστρέφει  «δι’ ολίγον», εκεί που είναι η φυσική της θέση και προσδοκία των Πατρινών φιλάθλων είναι να επιστρέψει σύντομα και μόνιμα. Έχει μεγάλη σημασία ο σημερινός αγώνας.

Το γεγονός ότι μια ιστορική ομάδα της Super League σαν τον Παναθηναϊκό, έρχεται στην Πάτρα για να αγωνιστεί με μια ομάδα της Γ’ Εθνικής, δείχνει ότι η ποδοσφαιρική Ελλάδα παρακολουθεί και αξιολογεί ως ιδιαιτέρως σημαντικά όσα συμβαίνουν φέτος στον Πατρινό σύλλογο.

Δεν πάνε όπου κι όπου οι μεγάλες ομάδες, όχι μόνον για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας του brand name τους. Κανείς μεγάλος οργανισμός, είτε ομάδα είναι, είτε επιχείρηση, δεν τοποθετεί το σήμα του, δίπλα από ανίσχυρα και μη αναγνωρίσιμα σήματα. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δίνει φιλικό με την Παναχαϊκή, δείχνει ότι αναγνωρίζει ως σημαντικό το σήμα της Πατρινής ομάδας. Κι αυτό οφείλεται σε όσα συμβαίνουν φέτος στην Πάτρα. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά και χτίζεται μια ομάδα σε υγιείς και σύγχρονες βάσεις.

Με τη σημερινή του παρουσία στην Αγυιά, ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας  δεν θα έχει μόνον την ευκαιρία να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό (πόσα χρόνια άραγε έχει να δει στην Αγυιά, μια τόσο μεγάλη ομάδα;), αλλά και να εκπέμψει το μήνυμα ότι η θέση της Παναχαϊκής είναι «εκεί, εκεί στην Α΄Εθνική».

Όσοι λοιπόν απομακρύνθηκαν από την Παναχαϊκή επειδή κουράστηκαν να την βλέπουν να κατρακυλάει και να αγωνίζεται «στα χωριά», σήμερα έχουν την ευκαιρία να την δουν να αγωνίζεται ως «μεγάλη κυρία» σε μια πρόβα επανόδου στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτή η στιγμή είναι ιστορική και όσοι πράγματι αγαπούν την Παναχαϊκή, πρέπει να είναι παρόντες στο γήπεδο και να φωνάξουν (όπως φωνάζουν κάθε Κυριακή οι οργανωμένοι) για να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα: «πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε». Και αυτή τη φορά «ερχόμαστε για να μείνουμε για πάντα, εκεί που είναι η φυσική μας θέση».

Παράλληλα είναι η ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους και στην Πολιτεία, ζητώντας ταχύτατα να υλοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει για διευθέτηση των χρεών της προηγούμενης ΠΑΕ.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Σύλλογος δεν ζητάει να χάσει η Πολιτεία χρήματα διά της «διαγραφής χρεών», αλλά ζητά να καταλογιστούν τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν και η νέα ΠΑΕ να ξεκινήσει την πορεία της χωρίς βάρη του παρελθόντος για τα οποία δεν ευθύνεται.

Είναι γεγονός ότι σημαντικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης (ο Υπουργός Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο διευθυντής του Νίκου Παππά, Πάνος Σκούτας κ.ά) έχουν τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα της Παναχαϊκής και έχουν δεσμευθεί ότι σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα με τα χρέη. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λήξη του Πρωταθλήματος και στη δημιουργία της νέας ΠΑΕ, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η Πολιτεία πρέπει να λειτουργήσει ταχύτατα, ώστε να μην εμποδιστεί η αναγέννηση του Πατρινού συλλόγου.

Ο σημερινός αγώνας με τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στο Στάδιο της Αγυιάς και θα γίνει υπό το φως των προβολέων.

Ποδόσφαιρο: Με άρωμα Σούπερ Λίγκα - Η Παναχαϊκή υποδέχεται (19.00) τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports