Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα:Έψαξαν τον Κρυμμένο Θησαυρό τη νύχτα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρώτη πλοήγηση

Πάτρα:Έψαξαν τον Κρυμμένο Θησαυρό τη νύχ...

Κέφι και παιχνίδια σε καρναβαλικό φόντο

Μύρισε για τα καλά Πατρινό Καρναβάλι το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τη νύχτα να παίρνει έντονο καρναβαλικό χρώμα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 1ου Παιχνιδιού Νυχτερινής Πλοήγησης του 52ου Κρυμμένου Θησαυρού. Η έναρξη του παιχνιδιού επισπεύτηκε για μια ώρα λόγω πρόγνωσης για βροχερό καιρό κι έτσι οι κυνηγοί που είχαν ενημερωθεί σχετικά, ήταν πιστοί στο ραντεβού τους στις 8μμ.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 3 ωρών και ολοκληρώθηκε γύρω στις 11μμ. Οι κυνηγοί-στην πλειοψηφία τους μεταμφιεσμένοι-έκαναν άνω κάτω την πόλη αναστατώνοντας ευχάριστα τους δρόμους και μεταφέροντας το καρναβαλικό πνεύμα επιστρέφοντας στην πλατεία Γεωργίου Α΄ όπου κατέθεταν τον καρπό της αναζήτησής τους και τα εύρετρα της καρναβαλικής περιπέτειάς τους.

Κέφι, αναζήτηση, περιπέτεια, διασκέδαση σε ένα κυνήγι που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες αλλά και προκάλεσε την προσοχή των περαστικών Πατρινών από την πλατεία Γεωργίου και τα σημεία που ξετυλίχτηκε η δράση και η καρναβαλική έξαψη και ευθυμία των κυνηγών.

Όλα άρχισαν με τις οδηγίες και τον πρώτο γρίφο που δόθηκε από την ΕΡΤ Πάτρας 92,5 το Σάββατο στις 16.00 μέσω ενός κειμένου που αναφερόταν σε παρελθόντα χρόνο και … έδειχνε τους φοίνικες που έχουν σήμερα κοπεί και κατ΄ επέκταση την πλατεία Υψηλών Αλωνίων για την εκκίνηση.

Το ραντεβού λοιπόν δόθηκε στις 8μμ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου δόθηκε το έναυσμα για το πρώτο κοντρόλ. Οι κυνηγοί καλούνταν να εντοπίσουν 5 μάσκες σχεδιασμένες με περίγραμμα σε 5 αντίστοιχα πεζοδρόμια της πόλης.

Οι κυνηγοί αφού έβρισκαν τις 5 μάσκες έπρεπε να γράψουν δίπλα τους τον αριθμό του πληρώματός τους και να σημειώσουν την οδό και τον αριθμό του κτιρίου-κτίσματος έξω από το οποίο έβρισκαν την μάσκα.

Την οδό και το νούμερο της οδού έπρεπε να το μεταφέρουν και να το παραδώσουν στην ομάδα που βρισκόταν στην πλατεία Γεωργίου και όπου γινόταν ο έλεγχος των απαντήσεων.

Οι σωστές απαντήσεις του κοντρόλ, όπου εντοπίστηκαν οι 5 μάσκες από τους κυνηγούς είναι: Τσαμαδού 27, Τσαμαδού 78, Μπουμπουλίνας 10, Παπαφλέσσα 22 και Ευμήλου 22.

Η σωστή απάντηση για κάθε μάσκα βαθμολογείτο με 4 βαθμούς (συνολική βαθμολογία: 20 βαθμοί και για τις 5 μάσκες).

Το δεύτερο κοντρόλ ξεκινούσε από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε στηθεί μια μεγάλη οθόνη, στην οποία κάθε 10 λεπτά προβαλλόταν ένα αντικείμενο.

Το κάθε αντικείμενο έμενε στην οθόνη για 10 λεπτά, χρόνο μέσα στον οποίο οι κυνηγοί έπρεπε να το βρουν και να το φέρον στην ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού.

Συνολικά στην οθόνη προβλήθηκαν 12 αντικείμενα, που έπρεπε να βρουν και να φέρουν στην ομάδα οι κυνηγοί, έτσι ο συνολικός χρόνος του κοντρόλ ήταν 12Χ10 λεπτά=120 λεπτά(2 ώρες). Τα αντικείμενα που ζητούνταν από τους κυνηγούς ήταν: 1 βινύλιο 45 στροφών, 1 ξύλινο αυγό, 1 λευκή ομπρέλα βροχής, 1 λάμπα θυέλλης, 1 πήλινα παδέλα, 1 ζευγάρι κόκκινες γόβες Νο 42, 1 βαράκι γυμναστικής 10 κιλών, 1 αναμνηστικό μετάλλιο παλαιότερου αθλητικού αγώνα, 1 ανεμιστήρας χειρός με μπαταρία, 1 ημερολόγιο του 2015, 1 κάρτα πιστωτική που είχε λήξει.

Επίσης στο τέλος ζητήθηκε από τους κυνηγούς να βρουν όσους μουστακαλήδες μπορούσαν (μόνο με μουστάκι και όχι με μούσι).

Ωστόσο τα ευτράπελα και απρόοπτα του Κρυμμένου Θησαυρού βγήκαν στην επιφάνεια κι έτσι κάποια πληρώματα δεν μπορούσαν να βρουν καθαρούς μουστακαλήδες αλλά βρήκαν μουστακαλήδες που είχαν όμως και μούσι.

Έτσι η καρναβαλική ευθυμία και το αλάθητο κριτήριο των κυνηγών έστησαν υπαίθρια κομμωτήρια επί της πλατείας και άστραψαν τα ξυραφάκια και οι ξυριστικές μηχανές που μεταμόρφωναν προς άγραν των πόντων τους μουσάτους σε αυθεντικούς μουστακαλήδες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ζητούμενα και τον μικρό χρόνο εύρεσης που απαιτούσε ο εντοπισμός και η παράδοσή τους (10 λεπτά) όπως το ζευγάρι κόκκινες γόβες Νο 42, βρέθηκαν κυνηγοί πληρωμάτων που κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία.

Η βαθμολογία του δεύτερου κοντρόλ ήταν 70 βαθμοί, οπότε η συνολική βαθμολογία και των δυο κοντρόλ είναι 20 βαθμοί (μάσκες)+70 βαθμοί (δεύτερο κοντρόλ)=90 βαθμοί.

Στην 1η Νυχτερινή Πλοήγηση συμμετείχαν 72 πληρώματα (μερικά από τα οποία σε συνεργασίες).

Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ανέδειξε όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Κρυμμένου Θησαυρού και κινητοποίησε ευχάριστα όσους συμμετείχαν αλλά και όσους το ένιωσαν για τα καλά μπροστά τους…

Το ραντεβού του 52ου Κρυμμένου Θησαυρού ανανεώνεται για το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με τη 2η Νυχτερινή Πλοήγηση. Οι οδηγίες για το παιχνίδι θα δοθούν από την ΕΡΤ Πάτρας 92,5 το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019