Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σουπερλίγκ: Ιστορική νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ στον «βούρκο» του Αγρινίου

Σουπερλίγκ: Ιστορική νίκη του Παναιτωλικ...

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με ανατροπή 3-2 της Ένωσης

Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη και επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική της Super League.  Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Μαρκόφσκι, αλλά η «ένωση» γύρισε γρήγορα το παιχνίδι. Αρχικά με τον Αλμέιδα (22’) και στη συνέχεια με τον Γαλανόπουλος (33’) η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη όμως ανέλαβε δουλειά ο Μάκος και με δύο γκολ στο 55’ και 82’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Συνεχίζει να προβληματίζει η «ένωση» που δεν έχει κερδίσει ακόμα το 2017! Πρώτη νίκη, μετά από 4 παιχνίδια για τον Παναιτωλικό.

Το γήπεδο ήταν πραγματικά ακατάλληλο και οι προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών ήταν κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες, προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Μοράις κατέβασε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα.

Η «Ενωση», επίσης, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την άσπρη εμφάνιση, μιας και η ροζ αποσύρθηκε, λόγω των πολλών αντιδράσεων των φιλάθλων της.

Στο 12 ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Μάρκος Πάουλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και ο Μπάρκας τον ανέτρεψε. Ο Παπαπέτρου θα μπορούσε να δείξει και την κόκκινη κάρτα, αλλά έδειξε κίτρινη και το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρκόφσκι κι έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Μοράις, όμως, δεν άργησαν να αντιδράσουν. Στο 22? ο Αλμέιδα με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 33? ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μύγας δεν έδιωξε καλά και ο Γαλανόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-2.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση. Ο Ρότσα πρόλαβε την έξοδο στον Μπάρκα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον ανέτρεψε, αλλά ο Παπαπέτρου είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Σε περίπτωση που έδινε το πέναλτι, αυτομάτως θα έβλεπε την κόκκινη κάρτα ο Μπάρκας. Στη συνέχεια του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-2 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο αγωνιστικό χώρος παρέμενε κακός και το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Στο 55’ όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Κούσας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάκος ξεχασμένος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-2 και να πληγώσει την πρώην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με? σέντρες και το έργο των αμυντικών ήταν πολύ εύκολο. Στο 78’ ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ. Ο Μύγας έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Βράνιες δεν μπόρεσε να απομακρύνει.

Η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Μαρκόφσκι, ο οποίος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.  Ο,τι δεν κατάφερε ο Μαρκόφσκι το πέτυχε ο Μάκος τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Ρότσα έβγαλε βαθιά μπαλιά και ο Μπάρκας άφησε τη μπάλα, καθώς πίστευε ότι θα πάει άουτ. Αυτή, όμως, «κόλλησε» στο βρεγμένο τερέν, ο Μάκος επωφελήθηκε από την λανθασμένη έξοδο και με πλασέ έκανε το 3-2 και ο Παναιτωλικός έκανε την ολική ανατροπή.

Η ΑΕΚ μετά από αυτή την ήττα, συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στο 2017!

Γκολ: 12' (πεν.) Μαρκόβσκι, 55', 83' Μάκος / 22' Αλμέιδα, 33' Γαλανόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (74’ Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80’ Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58’ Πέκχαρντ), Μάνταλος (80’ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58’ Μπακασέτας), Αλμέιδα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ Λίγκα: Ο Παναιτωλικός υποδέχεται την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports