Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Εντυπωσιακό φινάλε στην χρονιά ο Απόλλωνας Carna

Α1 μπάσκετ: Εντυπωσιακό φινάλε στην χρον...

Οι «μελανόλευκοι» επικράτησαν της Κύμης με 75-60 στην Περιβόλα

Σπουδαία νίκη για τον Απόλλων Πατρών, στη «μάχη» που δίνει για να αναρριχηθεί ψηλότερα στην βαθμολογία της Α1. Η ομάδα του Κώστα Μέξα μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Κύμη και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν σκιά του εαυτού τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησαν 75-60.

Με τον Καλινόσκι ασταμάτητο στο ξεκίνημα, ο Απόλλωνας έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη. Ο Αμερικανός πέτυχε 13 πόντους με 5/5 σουτ στην πρώτη περίοδο (28-15), κράτησε σε απόσταση τους νεοφώτιστους και στο δεύτερο δεκάλεπτο είδε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να "σφίγγουν" την άμυνά τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί με ένα σερί 19-0 πάνω από τους 20 πόντους, με το 49-25 να μην αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην Κύμη.

Ο Ελ Αμίν των οκτώ πόντων και των τεσσάρων ασίστ, έπαιζε εναντίον όλων απέναντι στην πρώην ομάδα του και η Κύμη "πλήρωσε" το "νεκρό" επτάλεπτο στην επίθεση.

Οι Πατρινοί κράτησαν μια καλή διαφορά, όμως στα τέλη της τρίτης περιόδου η Κύμη έκανε την αντεπίθεσή της, μάζεψε τη διαφορά στους δέκα (58-48) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το επί μέρους 9-23 του δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να προβληματιστεί ο Κώστας Μέξας, μέχρι ο Καλινόσκι να "καθαρίσει" οριστικά για την ομάδα του και να ρίξει τους Ευβοιώτες στο καναβάτσο.

Το 68-53, δεν μπορούσε να ανατραπεί και ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη, μια εύκολη νίκη πριν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ενσωματωθεί στο ρόστερ του.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 49-25, 58-48, 75-60

Απόλλωνας Πάτρας (Μέξας): Χίκι 7, Διαμαντάκος 4, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 11, Καλινόσκι 19 (8ρ.), Κόμπινς 10 (9ρ.), Βεργίνης 9, Ντούβνιακ, Ράσελ 10 (5ρ., 5ασ.), Τσιάρας 5.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 10 (7ρ., 4κλ.), Αντεγκμπόγιε 11 (5ρ., 5ασ.), Τσούπκοβιτς 11, Κοστόβ 2, Ελ-Αμίν 8, Σχίζας 11, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης, Πάλμπλαντ 3, Μόργκαν 4 (7ρ.).

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Περιβόλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports