Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μία εκδήλωση – ύμνος στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το «Πολύτροπον» του Π. Ανδριόπουλου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μία εκδήλωση – ύμνος στην Πάτρα πραγματο...

Ήταν η 2η εκδήλωση του κύκλου «Πατρινοί Συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές»

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 το βράδυ πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συναυλία του εξαιρετικά ενδιαφέροντος κύκλου «Πατρινοί Συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές», που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» του Πατρινής καταγωγής μουσικολόγου και καθηγητή θεολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, στο AN ART στην Πλάκα, στην Αθήνα.

Η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι με τη συνοδεία του Μάριου Καζά στο πιάνο ερμήνευσαν τραγούδια παλιών πατρινών συνθετών που δεν ακούγονται πλέον και τα οποία εντόπισε η πολυχρόνια έρευνα του Π. Ανδριόπουλου πάνω στην λόγια πατρινή μουσική παράδοση.

Ακούστηκαν τραγούδια των: Δημήτρη Λιάλιου, Ελένης Λαμπίρη, Αντιγόνης Παπαμικροπούλου, Θεόφιλου Κάββουρα, Ανδρέα Νεζερίτη.

Ο Μάριος Καζάς ερμήνευσε και δύο χορούς του Α. Νεζερίτη, από το έργο «Πέντε Χοροί» για σόλο πιάνο.

Ποιήματα των Πατρινών ποιητών Διονύση Καρατζά, Δημήτρη Κάββουρα, Γιώργου Κοζία, Βασίλη Λαδά, Κώστα Λογαρά, επέλεξε και διάβασε ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Αναμφισβήτητα όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους, η εκδήλωση ήταν ένας ύμνος στην Πάτρα και τον διαχρονικό πολιτισμό της, ενώ ο χώρος που πραγματοποιήθηκε (ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της Πλάκας) παρέπεμπε στην εικόνα της αστικής Πάτρας του 19ου αιώνα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλης Πολίτης, ο οποίος και κατάγεται από την Πάτρα, η εγγονή του συνθέτη Δημήτρη Λιάλιου, Μαίρη Σκλαβούνου, με την οικογένειά της, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος, ο γνωστός φιλόλογος Μανόλης Χατζηγιακουμής, ο μουσικοκριτικός και υπεύθυνος του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμάς Ταμβάκος, η Διευθύντρια του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Αμαλία Μαυροειδή, η μουσικοκριτικός Τίνα Βαρουχάκη, η ομότιμη καθηγήτρια Μουσικής στα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας Τασούλα Παναγιωτίδου, η ιδιοκτήτρια του γραφείου «Ekvasis» Βίκυ Σταύρου, από την Πάτρα κ.α.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη εκδήλωση της σειράς «Πατρινοί Συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές»  πραγματοποιήθηκε στο AN ART το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και είχαν ταξιδέψει ειδικά από την Πάτρα και είχαν παραστεί οι ποιητές Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Κοζίας και Κώστας Λογαράς, οι οποίοι και διάβασαν οι ίδιοι ποιήματά τους.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων ήταν το ενημερωτικό portal thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight