Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλων Carna στον "τελικό" με τον Κόροιβο-Ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας

Α1 μπάσκετ: Επιστροφή στις νίκες για τον...

Οι μελανόλευκοι επικράτησαν με το ευρύ 92-66 στο ντέρμπι της Πελοποννήσου

Την δεύτερη νίκη του στην φετινή Basket League πέτυχε ο Απόλλων Πατρών, 92-66 εντός έδρας τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας οι «μελανόλευκοι», στο ένα ροζ φύλλο μετά από επτά αγωνιστικές έμεινε η ομάδα της Αμαλιάδας.

Κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με επιθετική πολυφωνία που θα ζήλευαν και ομάδες… Ευρωλίγκας, ο Απόλλων Πατρών επέστρεψε στις νίκες μετά από τρείς αγωνιστικές, επικρατώντας 92-66 του Κόροιβου Αμαλιάδας, που παρέμεινε με μόλις μία νίκη μετά και την 7η αγωνιστική της Basket League.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Κώστα Μέξα (σ.σ. είχε για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Ντούβνιακ) οι Μπάβτσιτς, Καλινόσκι και Κόμπινς, την ώρα που για τους φιλοξενούμενους που απογοήτευσαν για ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, πάλευε μόνος του ο Μπράουν.

Η ταχύτητα στο transition και η ευστοχία από τα 6μ75 ήταν τα δύο στοιχεία που επέτρεψαν στον Κόροιβο να διατηρήσει τα ηνία του σκορ στην εκκίνηση του αγώνα.

Ο Κεν Μπράουν έκανε ό,τι ήθελε στις δύο πλευρές του παρκέ, για να αποτελέσει τον βασικό λόγο που η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έφτασε στο +7 (15-22) στο τέλος της α' περιόδου.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να αντιδράσουν, αλλά όσο τα περιφερειακά σουτ δεν έβρισκαν τον στόχο, τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Παρόλ' αυτά, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (42-40), με τον Έντιν Μπάβτσιτς να κάνει τη διαφορά και να... καλύπτει την αστοχία του Τάιλερ Καλινόσκι που ψαχνόταν στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε για μερικά λεπτά στη γ' περίοδο, έως ότου η ομάδα του Κώστα Μέξα "πατήσει το γκάζι" και χάρη στις περισσότερες επιλογές που είχε, πάρει διαφορά ασφαλείας.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά το +1 έγινε +11 για τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος έκτοτε δεν κοίταξε πίσω. Διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ανεβάζοντας σταδιακά τον δείκτη του σκορ.

Κάπως έτσι έφτασε στο +26 (92-66), το οποίο δίνει σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, εν όψει της απαιτητικής συνέχειας στην Stoiximan.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 42-40, 68-55, 92-66.

Απόλλων Πατρών (Μέξας): Κόμπινς 11, Χίκεϊ 9 (1 τρίπ., 6 ασ.), Ράσελ 8 (1), Κουζέλογλου 2, Καλινόσκι 20 (2 τρίπ., 11 ριμπ.), Βεργίνης 5 (1), Ντούβνιακ, Σλαφτσάκης 2, Μπάβτσιτς 21 (4 τρίπ., 7 ριμπ.), Τσιάρας 14 (3).

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 19 (4), Μιλουτίνοβιτς 6, Γκότσερ 10 (1), Σπυριδωνίδης 3, Χολ 6, Μιχάλογλου 9 (3), Βαν Όοστρουμ 6 (1), Σαχπατζίδης 6, Χατζηνικόλας 1, Αποστολίδης.

 

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports