Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους τα δημοτικά γήπεδα – Εθελοντές και Δήμος κάνουν ό,τι μπορούν αλλά…

Πάτρα: Εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους  ...
Βγενόπουλος Φάνης

Σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής

Αφημένα στην τύχη τους είναι από την κεντρική εξουσία τα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας. Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, ωστόσο λόγω της κρίσης, η χρηματοδότηση έχει επί της ουσίας κοπεί και χιλιάδες νέοι είναι αναγκασμένοι να προπονούνται και να δίνουν αγώνες σε συνθήκες που μόνο ιδανικές δεν είναι.

Ο Δήμος της Πάτρας διοργανώνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής σύσκεψη αθλητικών σωματείων στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου, με θέμα "Να ενώσουμε τις φωνές μας για το δικαίωμα μας στον αθλητισμό" και ομιλητή τον Τάκη Πετρόπουλο Σύμβουλο Δημάρχου Πατρέων στον Αθλητισμό.

Ενόψει της συνάντησης το μεσημέρι της Πέμπτης δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Πάτρας, όπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο  πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής δημοτικών γηπέδων, Κώστας Καραγκούνης και ο σύμβουλος Αθλητισμού του δημάρχου Τάκης Πετρόπουλος, κάλεσαν τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν στη συνάντηση και παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά γήπεδα.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, η πρωτοβουλία που έχει στόχο να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση του Δήμου, δεν θα μείνει στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά θα επεκταθεί.

Τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφονται στα δημοτικά γήπεδα είναι η έλλειψη φύλαξης και καθαριότητας, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές στις εγκαταστάσεις και να υπάρχει θέμα με την υγιεινή.

Το έργο της καθαριότητας και της φύλαξης γίνεται σε ένα βαθμός από εθελοντές και για το λόγο αυτό ο Δήμος ζητά προσλήψεις προσωπικού, κυρίως για τα γήπεδα του Ρίου, των Ζαρουχλείκων, του Σαραβαλίου και των Βραχνείκων.

Πέρα από αυτά, σε δημοτικά γήπεδα έχουν παρατηρηθεί υποκλοπές ρεύματος και νερού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Τάκης Πετρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα «σύννεφα στον αθλητισμό είναι μαύρα, ωστόσο η λύση είναι η συμπόρευση και η διεκδίκηση» και απέδωσε τις ευθύνες για την κατάσταση των δημοτικών γηπέδων στις κυβερνήσεις, οι οποίες όπως είπε με πρόσχημα την κρίση δεν τηρούν τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους για ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού του Δημάρχου Πατρέων, έκανε λόγο για μια «άνευ προηγουμένου» αναδιοργάνωση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τη δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει 700 λιγότερους εργαζόμενους, η κρατική επιχορήγηση έχει κοπεί κατά 72%, ενώ το κράτος όχι μόνο δεν έχει δώσει χρήματα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος ακόμη δεν έχουν δοθεί από τη Γ.Γ. Αθλητισμού τα 5.000 ευρώ για τα έργα καθαρισμού στο παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής δημοτικών γηπέδων, Κώστας Καραγκούνης από την πλευρά του, κάλεσε τους συλλόγους, τους παίχτες, τους προπονητές ποδοσφαίρου, να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση, υπογραμμίζοντας πως «Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή. Όσο πιθανό ήταν το 2004 να πάρει η Ελλάδα το Euro, άλλο τόσο πιθανό είναι να κερδίσουμε ό,τι διεκδικούμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports