Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδόσφαιρο: Ολυμπιονίκης η Βραζιλία του Νεϊμάρ

Ποδόσφαιρο: Ολυμπιονίκης η Βραζιλία του Νεϊμάρ

Κέρδισε στα πέναλτι τη Γερμανία

Το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της πανηγυρίζει η Βραζιλία, που στέφθηκε Ολυμπιονίκης ενώπιον του παραληρούντος κοινού της στο θρυλικό «Μαρακανά».

Με ηγέτη και σκόρερ του πρώτου και τελευταίου γκολ στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Νεϊμάρ, οι «βερντεόρο» νίκησαν στα πέναλτι τη Γερμανία του Χορστ Χρούμπες με 5-4, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν 1-1.

Η Σελεσάο του Ροζέριο Μικάλι προηγήθηκε με φάουλ του άσου της Μπαρτσελόνα στο 26ο λεπτό, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας ισοφάρισε με τον Μαξ Μέγερ στο 59΄.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τύχη χάρισε απλόχερα την εύνοιά της στους γηπεδούχους, καθώς οι αντίπαλοί τους είχαν τρία δοκάρια (!) στο πρώτο ημίχρονο: στο 11΄ με μακρινό σουτ του Μπραντ, στο 31΄ σε σουτ του Μέγερ και στο 35΄ με κεφαλιά του Σβεν Μπέντερ.

Στη διαδικασία των πέναλτι, πριν τον Νεϊμάρ ευστόχησαν για τη Βραζιλία οι Ρενάτο Αουγκούστο, Μαρκίνιος, Ράφαελ Αλκάνταρα. Λουάν και για τη Γερμανία οι Γκίντερ, Γκναμπρί, Μπραντ και Σίλε, ενώ μοιραίος ήταν ο εκτέλεστής του πέμπτου χτυπήματος, Πέτερσεν, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Βέβερτον.

Συγκλονιστική στιγμή στον αγώνα το κλάμα του Νεϊμάρ αμέσως μετά το νικητήριο πέναλτι, που σηματοδότησε την έκρηξη χαράς και την αρχή μιας ατέλειωτης φιέστας στις εξέδρες του Μαρακανά και στην πόλη του Ρίο.

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στις τελευταίες οκτώ διοργανώσεις, δηλαδή από το 1984 και ύστερα, η Βραζιλία είχε χάσει τρεις φορές στον τελικό και δύο στον ημιτελικό (!), ενώ μετρούσε τρία ασημένια (1984, 1988, 2012) και δύο χάλκινα μετάλλια (1996, 2008).

Η Γερμανία, από την πλευρά της, έχασε την ευκαιρία για το πρώτο χρυσό της, αρκούμενη στο ασημένιο του Ρίο και τα χάλκινα μετάλλια στις διοργανώσεις του 1964 και 1988.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίο 2016: Έκτη θέση για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Ηττήθηκε με 12-10 από την Ουγγαρία

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports