Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ρίο 2016: Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη κι αυτό είναι ΧΡΥΣΟ! "Στο βάθρο έκλαψα, δεν μπορούσα να το ελέγξω"- ΦΩΤΟ

Ρίο 2016: Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για...

Μεγάλη νίκη στον τελικό

23:54 Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρει για τον θρίαμβο της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς του Ρίο: "Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!"

 

23:32 Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Άννα Κορακάκη στα 25μ. της σκοποβολής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό.

Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους".

Ο κ. Κοντονής παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, καθώς και την προσπάθεια της χρυσής Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό.

 

22:52 Μιλώντας λίγο μετά την απονομή του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στην ΕΡΤ η Άννα Κορακάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να το περιγράψω δεν βρίσκω λόγια. Απλά ελπίζω αυτό το μετάλλιο και το άλλο που πήρα να είναι το έναυσμα για να τα νέα παιδιά, να έρθουν στα σκοπευτήρια να έχουμε και άλλους πρωταθλητές. Ψυχολογικά απελευθερώθηκα όταν είχα εξασφαλίσει ένα μετάλλιο, ήρθε το χρυσό, ανταμείφτηκα. Στο βάθρο έκλαψα, δεν μπορούσα να το ελέγξω, εκείνη την ώρα ήρθαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου, οι πολλές δυσκολίες που είχα αντιμετωπίσει με τον πατέρα μου.

Παροτρύνω τους νέους να ασχοληθούν  με τον αθλητισμό που είναι υγιής ο πρωταθλητισμός όχι.»

 

22:35 Ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ακούγεται αυτή την ώρα στο Ρίο και σε όλο τον κόσμο για χάρη της χρυσής Ελληνίδας  σκοπεύτριας Άννας Κορακάκη, η οποία δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

 

22:21 Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορακάκη! Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Νίκησε στον μεγάλο τελικό την Γερμανίδα Monika Karsch 8-6.

Ο τελικός ήταν πραγματικά δραματικός. Η Άννα κατάφερε να προηγηθεί με 6-0 και ήθηλε μόνο έναν πόντο για να πάρει το χρυσό όμως η Γερμανίδα αντίπαλός της δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να την ισοφαρίσει 6-6, όμως η Ελληνίδα σκοπεύτρια τελικά τα κατάφερε κερδίζοντας την τελευταία σειρά βολών.

Έγραψε μάλιστα ιστορία για την Ελλάδα αφού κανείς αθλητής από την χώρα μας δεν είχε πάρει δύο μετάλλια στους ίδιους αγώνες από το 1912. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη.

 

 

22:06 Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός... κόντρα στην Γερμανίδα Monika Karsch.

 

21:54 Εξασφαλισμένο είναι το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη η οποία έχει περάσει στον μεγάλο τελικό στο πιστόλι 25μ. όπου σε λίγο θα διεκδικήσει το χρυσό.

 

17:11 Η Άννα Κορακάκη με τις εκπληκτικές βολές της κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα στο αγώνισμα. Με 297 πόντους η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να περάσει πρώτη στον ημιτελικό αγώνα στο πιστόλι 25μ.

Στην δεύτερη θέση πέρασε η Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) με 295 πόντους και τρίτη η Αιγύπτια Ελφάφ Ελχόντχοντ.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν αργά το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports