Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Την έγκριση της καταβολής δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα για τη ΔΕΥΑΠ ζητά ο Δήμος

Πάτρα: Την έγκριση της καταβολής δώρου Χ...

Κατατέθηκε φάκελος στην Ελεγκτική Επιτροπή

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, και o Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων, Γεώργιος Μάρκου, είχαν συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο στην οποία κατέθεσαν την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ και φάκελο με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε στην κυρία Επίτροπο ότι η απόφαση είναι πολιτικά και ηθικά δίκαιη.

Η έγκρισή της από την Ελεγκτική Αρχή θα επιτρέψει την άμεση καταβολή του δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και θα ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Επισυνάπτεται η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ:

  1. Το αίτημα των εργαζομένων  το οποίο ετέθει  εγγράφως  και όπως εκφράστηκε  από τον εκπρόσωπο  τους στο Δ.Σ., για χορήγηση  του Δώρου Χριστουγέννων, σύμφωνα με το Ν.3845/2010 και τους περιορισμούς του Ν.4024/201 και σε εφαρμογή  της υπ.αρ. 80/2015 απόφασης του Πρωτοδικείου Πατρών που έχει καταστεί  τελεσίδικη  και υποχρεώνει την ΔΕΥΑΠ «Να αποδέχεται  τις προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες  των εναγόντων (σ.σ. εργαζομένων) καταβάλλοντας  τις αποδοχές  τους όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί στις 31-10-2012» και το δεδομένο  ότι στις αποδοχές  αυτές περιλαμβάνεται και μεταξύ άλλων  το Δώρο Χριστουγέννων.
  1. Τη θέση της Δημοτικής Αρχής που αφορά το πλαίσιο διεκδίκησης  όπως ψηφίστηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο στη Συνεδρίαση  της 5ης Μαρτίου 2015 (απόφαση 59/2015) και που αναφέρεται χαρακτηριστικά απόσπασμα της εν λόγω  απόφασης «Ανάκτηση  όλων των μισθολογικών  απωλειών των εργαζομένων, στο επίπεδο  του 2009, ανεμπόδισης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα  των ωριμάνσεων,  επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού»

Την ευθύνη για την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων  έχουν διαχρονικά οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις  καθώς και η σημερινή Κυβέρνηση.

 

Το αίτημα των εργαζομένων  συνολικά στους ΟΤΑ είναι δίκαιο και η χορήγησή του αποτελεί  μερική ανάκτηση  των χαμένων αποδοχών τους.

Με βάση τα παραπάνω:

- Δίδεται εντολή στη Διοικητική Υπηρεσία  της ΔΕΥΑΠ να υπολογίσει  το αναλογούν ποσό Δώρο Χριστουγέννων  για το έτος 2015 και να εκδοθούν  τα αντίστοιχα εντάλματα πληρωμής.

- Δίδεται  ρητή εντολή στους διατάκτες  για υπογραφή των ενταλμάτων.

Η απόφαση να κοινοποιηθεί στα αντίστοιχα Υπουργεία, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες  των Κομμάτων (εκτός του Κόμματος της Χρυσής Αυγής) και στους Βουλευτές  του Νομού.

3) Εξουσιοδοτεί τον Γενικό Διευθυντή να αναρτήσει περίληψη της απόφασης στον πίνακα ανακοινώσεων της Επιχείρησης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις