Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαϊου

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά κτ...

Αντιδράσεις για το ασφαλιστικό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπό κατάληψη θα τελούν από την Πέμπτη 5 Μαϊου οι Χ.Υ.Τ.Α., τα δημοτικά γκαράζ, τα Δημαρχεία και τα δημοτικά κτήρια σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κατέρχεται σε κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Παράλληλα οργανώνεται μαζική συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε και συζητά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές-δυνάστες  με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται!!!

Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δις ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης με κάθε πρόσφορο μέσο (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, κ.λπ.) των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου με σκοπό την μαζική συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας κατά της μνημονιακής πολιτικής.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις