Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαΐα: Πώς διαμορφώνεται η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα–Δείτε το εορταστικό ωράριο και τη διάρκεια του εκπτωτικού δεκαημέρου

Αχαΐα: Πώς διαμορφώνεται η κίνηση στην α...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μετά το Πάσχα το εκπτωτικό δεκαήμερο

Πιο ζωηρή παρουσιάζεται αυτές τις μέρες η αγοραστική κίνηση στην Πάτρα και το Αίγιο, καθώς οι καταναλωτές παρά τις δυσκολίες προβαίνουν σε κάποιες αγορές.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ανδρικών ρούχων Principe  στην Πάτρα, Μαριάννα Λανδρίτση υπάρχει μια κινητικότητα καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όχι όμως όπως άλλες γιορτινές περιόδους. Το καταναλωτικό κοινό δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά ανοιξιάτικων ρούχων αλλά και ενδυμάτων για πιο καλές περιστάσεις ,όπως γάμοι κλπ. Σε σχέση με τις τιμές η κ. Λανδρίτση επισημαίνει ότι ήδη γίνονται καλύτερες τιμές , παρότι ακολουθεί εκπτωτικό δεκαήμερο, καθώς «είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τον καταναλωτή να ψωνίσει».

Ο Θεόδωρος Δούρος της γνωστής εταιρίας ενδυμάτων Dur  από την πλευρά του, τονίζει ότι η αγοραστική κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη Πασχαλινή περίοδο του 2014 και του 2015 είναι σαφώς καλύτερη, και σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα είναι Μάιο και όχι Απρίλιο, όπως πέρσι και πρόπερσι όπου και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν πολύ καλές. Πέρυσι, θυμάται, το Πάσχα έκανε κρύο, ενώ πρόπερσι ήταν βροχερό.

«Βοηθήκαμε και από το bonus της Κυριακής των Βαΐων. Η κίνηση πήγε καλά και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικό πρόσιμο. Σε κάθε περίπτωση είναι οι εποχές των γερών στομαχιών και αυτό οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο. Ο πελάτης θέλει να μας βλέπει με χαμόγελο κι αισιοδοξία» δηλώνει στο thebest.gr.

Πολύ καλά ξεκίνησε η αγορά από την Κυριακή των Βαΐων λέει στο thebest.gr η υπεύθυνη του  γνωστού  καταστήματος υποδημάτων Classico στην Πάτρα, Δήμητρα Καράμπελα και τη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή αναμένει ακόμα μεγαλύτερη κίνηση, καθώς εκείνες τις ημέρες, όπως αναφέρει έρχονται στην Πάτρα καταναλωτές και από περιφερειακές πόλεις, όπως η Ναύπακτος, ο Πύργος κλπ. Φέτος η εικόνα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με πέρυσι καθώς το Πάσχα είναι πιο αργά, ενώ βοηθάει και το εορταστικό ωράριο, επισημαίνει.

Οι καταναλωτές προτιμούν πέδιλα, μπαλαρίνες κι εσπαντρίγιες, λόγω της περιόδου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος διαπιστώνει μια αύξηση στην κίνηση της αγοράς, όχι όμως ιδιαίτερα έντονη και όχι όπως συνήθως ήταν την περίοδο των γιορτών. «Περισσότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη ήταν η έρευνα αλλά πιστεύουμε αυτό το ενδιαφέρον να μετουσιωθεί τις επόμενες ημέρες σε αγορές.

Ο ίδιος για την εμπορική κίνηση της Κυριακής των Βαΐων ΄, όπου τα καταστήματα ήταν ανοικτά λέει ότι η κίνηση ήταν αντίστοιχη μιας καθημερινής και όχι μάλιστα καλής. «Από τον κόσμος λείπει το χρήμα και όχι ο χρόνος». Στις 4 Μαΐου ξεκινά και τι εκπτωτικό δεκαήμερο το οποίο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας» μάλλον φρενάρει την κίνηση την περίοδο του Πάσχα.

Στο Αίγιο η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει μόλις από τη Μεγάλη Τρίτη, επισημαίνει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου Μάρθα Σκούντζου. Κι αυτό «γιατί καταβλήθηκαν  επιδοτήσεις σε αγρότες και πληρώνονται και συντάξεις. Ευελπιστούμε να ανέβει λίγο η κίνηση, όχι ότι θα λυθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά να πάρουμε μια στιγμιαία ανάσα».

Την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα ήταν ανοικτά και στο Αίγιο «αλλά η αγορά δεν κινήθηκε τόσο καλά όσο περιμέναμε γιατί πολλοί δεν είχαν πληρωθεί. Χρήματα λείπουν από την αγορά και όχι χρόνος. Θα ακολουθήσει το εκπτωτικό δεκαήμερα και θα είμαστε ανοικτοί και την Κυριακή του Θωμά».

 

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ


Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών να ακολουθήσουν τα Εμπορικά Καταστήματα για την Μεγάλη Εβδομάδα είναι:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ(προαιρετικά)       11.00-18.00

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ                                          9.00-14.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΤΡΙΤΗ                                              9.00-14.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ                                        9.00-14.00  &  17.30 – 21.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ                                        9.00-21.00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                 13.00-19.00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ                                       9.00-15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΑΣΧΑ)                                ΑΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ (ΠΑΣΧΑ)                                 ΑΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ (ΠΑΣΧΑ)                                   ΚΛΕΙΣΤΑ     (λόγω μεταφοράς Πρωτομαγιάς

 

ΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

 

Η εαρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.Τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.  Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία του Κράτους όπως είναι η Κυριακή του Πάσχα.  Κατά την παράγραφο 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013  «σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή».  Στο παραπάνω πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 2 Μαΐου και θα λήξουν την Τρίτη, 10 Μαΐου.  Προαιρετικά, τα καταστήματα κάθε είδους μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 8 Μαΐου.  Η λειτουργία αυτή επιτρέπεται την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά