Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στόχος η λειτουργία, μέχρι τις 17 Μαρτίου, δύο τμημάτων του Δημοσίου ΙΕΚ μέσα στο ΚΕΤΧ

Πάτρα: Στόχος η λειτουργία, μέχρι τις 17...

Δηλώσεις της Αν. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου

Την λειτουργία δύο τμημάτων του Δημοσίου ΙΕΚ της Πάτρας μέσα στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ΚΕΤΧ στην περιοχή των Συνόρων, μέχρι τις 17 Μαρτίου έχει βάλει ως στόχο η Αχαιή Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. Για το σχέδιο αυτό μίλησε το πρωί της Παρασκευής "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», για το σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου ΚΕΤΧ με την εγκατάσταση τμημάτων του ΔΙΕΚ στον εν λόγω χώρο. Πρόκειται για τα τμήματα Μηχανοτρονικής και Ψύξης – Αερισμού –Κλιματισμού. «Το ΚΕΤΧ είναι ένα στρατόπεδο, το οποίο έχει τεράστια τεχνογνωσία και έχει τους χώρους. οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί και είχαν μείνει ανεκμετάλλευτοι. Είχαν πληρωθεί περίπου 300.000 ευρώ. Ήταν δέσμευση και της κυβέρνησής μας να ιδρύσουμε Δημόσια ΙΕΚ, για να ενισχύσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αφού στο ΚΕΤΧ υπάρχει συσσωρευμένη τεχνογνωσία, είπαμε προς ωφέλεια της πόλης και του ίδιου του στρατοπέδου, να την χρησιμοποιήσουμε.  Και το ΙΕΚ, και η διοίκηση του στρατοπέδου συμφώνησαν. Θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το πολιτικό προσωπικό του στρατοπέδου το οποίο είναι πολύ ικανό σ’ αυτά τα θέματα. Θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικοί. Ο κ. Βίτσας θα υπογράψει σήμερα, αύριο. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει από τις 17 Μαρτίου με την έναρξη του εξαμήνου. Θα είναι καλό και για την πόλη, και για την περιοχή και για το ίδιο το στρατόπεδο, που υπήρχαν φήμες ότι θα κλείσει», είπε χαρακτηριστικά η κα Σία Αναγνωστοπούλου.

Ενώ αναφερόμενη και στην πιθανή μελλοντική ανάπτυξη του στρατοπέδου με ίδιες δράσεις, είπε, «αργότερα αν δούμε ότι μπορούν να προκύψουν κι άλλα τμήματα, θα το κάνουμε. Το καλό επίσης είναι ότι, τα παιδιά θα κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον ίδιο χώρο (στο στρατόπεδο) και με ανθρώπους που έχουν τεράστια εμπειρία.  

Υπάρχει η σκέψη από το Υπουργείο Άμυνας, να αναδείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των στρατοπέδων. Την πρόταση μας την αγκάλιασαν και το ΙΕΚ και η φυσική ηγεσία του στρατοπέδου και οι εργαζόμενοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις