Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Μάρκος Μπόλαρης για την φορολόγηση των αγροτών - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ο Μάρκος Μπόλαρης για την φορολόγ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Θα γίνει κλιμακωτή και δίκαιη φορολόγηση"

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των αγροτών εξηγησε ο Μάρκος Μπόλαρης κατά την παρουσία του στην Πάτρα σήμερα το πρωί και οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάσε τα εργαλεία για την άμβλυνση των συνεπειών από την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης και μίλησε για τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό και σε σχέση με τη φορολογία των αγροτών υπάρχουν οι εξής σκέψεις:

"Υπάρχει κάποιος στη χώρα που ισχυρίζεται ότι ένας αγρότης που καλλιεργεί 1.000 στρέμματα γης δεν πρέπει να πληρώνει φόρο για το σχολείο της περιοχής του;" είπε ο υπουργός. "Υπάρχει αντίστοιχα κάποιος που πιστεύει ότι έναν αγρότη καλλιεργητή 10, 20, 30 στρεμμάτων, που δεν τα βγάζει πέρα, πρέπει να τον συντρίψουμε φορολογικά;" Στο ζήτημα λοιπόν της συμμετοχής των αγροτών στη φορολογία υπάρχει πρώτα το ζήτημα της δικαιοσύνης, μετά το θέμα της προοδευτικής επιβάρυνσης και τρίτον τα όρια του αφορολόγητου.

Επιπλέον σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξει σημαντική άμβλυνση των συνεπειών μέσω της πλήρους απεικόνισης των πραγματικών δαπανών της κάθε αγροτικής οικογένειας, δηλαδή συνυπολογισμός της οικογενειακής εργασίας, πλήρης καταγραφή του εργατικού κόστους (εργόσημο), αποσβέσεις τόσο στις πολυετείς καλλιέργειες όσο και στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις