Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΝ. ΦΑΦΟΥΤΗΣ:ΠΗΓΕ ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΜΕ ΤΗ «ΤΖΟΑΝΑ», ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ

 ΠΑΝ. ΦΑΦΟΥΤΗΣ:ΠΗΓΕ ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΜΕ ΤΗ «ΤΖΟΑ...

Να μια...Πάτρα στα καλύτερά της

Το «Οχι» της 28ης Οκτωβρίου είπε στο κομψό Μονπελιέ της Νότιας Γαλλίας ο βραβευμένος κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης. Ο συμπολίτης δημιουργός βρέθηκε στην πόλη του μεσαιωνικού ιστορικού κέντρου, της εμβληματικής Place de la Comedie, του παλαιότερου γαλλικού πανεπιστημίου και των περίφημων κρασιών για την προβολή της αλληγορικής ταινίας μικρού μήκους «Τζοάνα», με φόντο και θέμα την Πάτρα και αφορμή ένα λαικό της μύθο. Εχουμε και δικά του φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Οπως μας εξήγησε: «Στο Μονπελιέ διοργανώνεται το σημαντικότερο στο είδος του φεστιβάλ μεσογειακού θεάτρου εδώ και 37 χρόνια. Η ταινία μου παρουσιάστηκε στο μέγαρο Corum-Opera παράλληλα με άλλα φιλμ και εξαιρετική πραγματικά απήχηση. Πρόκειται για ένα κτίριο με έξι-επτά μεγάλες αίθουσες για παράλληλες προβολές, όπου το κοινό πραγματικά ανταποκρίνεται θεαματικά αποδεικνύοντας την συνεπή σχέση του με την τέχνη και την κουλτούρα. Η «Τζοάνα» πήγε πολύ καλά, δέχθηκα μάλιστα πολλές ερωτήσεις απο τον κόσμο που έφτασε τους 800 θεατές. Γοητεύτηκαν που εμπνεύστηκα από την ίδια την πόλη μου και μου ζήτησαν να αφηγηθώ το μύθο της «Κουλουρούς». Εγιναν και επαφές με παραγωγούς εκεί. Αλλωστε είναι σημαντικό που την «Τζοάνα» έχει αγοράσει το γαλλογερμανικό κανάλι Arte, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και αναμένεται να ταξιδέψει ως το τέλος του έτους σε Αλβανία, Βόρεια Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία».


Πώς όμως του φάνηκε το Μονπελιέ σαν πόλη;

«Είναι μια μικρή σχετικά πόλη, στο μέγεθος της Πάτρας. Η Πάτρα θα μπορούσε να είναι έτσι στα «καλύτερά της». Εχει διαρκώς εκθέσεις design, χορού, εκπληκτικές πινακοθήκες, φροντισμένους πεζόδρομους με διαθέσιμα ποδήλατα. Ετσι, ως κέντρο πολιτισμού και γνώσης υποδέχεται διαρκώς κόσμο. Με ηλιοφάνια, ωραία μαγαζιά και ως πανεπιστημιούπολη είναι πολύ ζωντανή. Η θάλασσα είναι πιο έξω, ενώ στην Πάτρα την έχουμε μπροστά μας».


Το Μονπελιέ έχει σαν αξιοθέατα το εντυπωσιακό κτίριο του θεάτρου La Comedie, ένα Καρουζέλ , Αψίδα του Θριάμβου που οδηγεί στο πανέμορφο πάρκο της Place Royale du Peyrou και τον δεντρόφυτο πεζόδρομο Esplanade Charles de Gaule, που καταλήγει στο Musee Fabre.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Μέσα στο κατάλληλο οργανωτικό πλαίσιο ο Παναγιώτης Φαφούτης εύχεται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η επίσημη προβολή της «Τζοάνα». Αλλωστε μιλάμε για ένα εννιάλεπτο φιλμάκι γεμάτο Πάτρα, γεμάτο Πατραικό,που μας συστήνει μια «άλλη» Γιαννούλα Κουλουρού, με το πρόσωπο της βραβευμένης ηθοποιού Υβόννης Μαλτέζου.Με συμπαραγωγό τον ΟΛΠΑ και τη στήριξη των Superfast,  του ναυτιλιακού πρακτορείου Fast Travel των Παρθενόπουλου-Φιλοπούλου αλλά και της εταιρείας MedFrigo γυρίστηκε με 60 άτομα συμπολίτες κομπάρσους, ενώ επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί όπως ο Στέλιος Σοφός (ως καπετάνιος), ο Ηρακλής Τζαβέλλας (ως υπάλληλος πρακτορείου) , ο Γκόγκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Λιλής (ως ψαράδες) είχαν πιο «ενεργό» ρόλο στο story.
Ο Παναγιώτης Φαφούτης πάντως έχει κι άλλα projects στα σκαριά. Ενα ντοκιμαντέρ για την παραλιακή Πάτρα αλλά και την επόμενη ταινία μεγάλου μήκους με γνωστούς συντελεστές για την οποία κάνει επαφές και γράφει το σενάριο. Θα λέγεται «Ολυμπία» από την Ολυμπία Οδό. ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View