Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στίβος: Στο Βερολίνο η Πατρινή Σοφία Ρήγα

Στίβος: Στο Βερολίνο η Πατρινή Σοφία Ρήγα

Με στόχο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Στη Βραζιλία μέσω Γερμανίας θέλουν να ταξιδέψουν o Χριστόφορος Μερούσης, η Πατρινή Σοφία Ρήγα και η Ουρανία Ρέμπουλη, που θα αγωνιστούν την Κυριακή (27/9) σε έναν από τους κορυφαίους μαραθωνίους της Ευρώπης, σε αυτόν του Βερολίνου, με στόχο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα δύο κορίτσια χρειάζονται μια επίδοση καλύτερη από το 2.42.00 με τη Σοφία Ρήγα με βάση την εμπειρία και το ρεκόρ της, να βρίσκεται πιο κοντά αυτήν. «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Η προετοιμασία εξελίχθηκε χωρίς τραυματισμούς και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά θα μπορέσω να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από το ρεκόρ μου», είπε η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου, που επέλεξε να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Καλάβρυτα, όπου βρήκε πολύ καλές συνθήκες. Η Ρήγα  έχει ατομικό ρεκόρ 2.39.10 και το πέτυχε το 2013 στη διαδρομή, όπου θα τρέξει την Κυριακή.

Τον εαυτό της θα χρειαστεί να ξεπεράσει η Ουρανία Ρέμπουλη, για να είναι ανάμεσα σ' αυτούς που θα αγωνιστούν του χρόνου στη Βραζιλία. Η αθλήτρια θα κάνει τον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της και τον πρώτο εκτός συνόρων.

«Έχω αρκετό άγχος γιατί έχω θέσει έναν στόχο και θέλω να τον πετύχω, αλλά και γιατί είναι ο πρώτος μου αγώνας μαραθωνίου εκτός συνόρων και αυτό είναι κάτι νέο για μένα. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Η δουλειά που κάναμε  με τον προπονητή μου (σ.σ. Παναγιώτης Χαραμής) ήταν αποκλειστικά για τον μαραθώνιο. Στον αγώνα της Ρόδου είχα τρέξει με προπόνηση για 10αρι και κατάφερα να πετύχω το ρεκόρ μου (2.43.540).

Στο Βερολίνο θα τρέξει και ο Χριστόφορος Μερούσης, που ωστόσο δεν θα κάτσει στην γραμμή εκκίνησης όσο έτοιμος θα ήθελε, καθώς τέλη Αυγούστου υπέστη θλάση, που τον κράτησε πίσω στις προπονήσεις.

«Το σίγουρο είναι πως έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Δούλεψα πολύ, αντιμετώπισα αρκετά προβληματάκια με τελευταίο τη θλάση. Σίγουρα όλοι θέλουμε να πάμε Ολυμπιακούς, ωστόσο μια επίδοση στο 2.17.00 δεν είναι εύκολη.

Θα μπω στον αγώνα θα προσπαθήσω να δώσω έναν γρήγορο ρυθμό και από τα περάσματα θα φανεί αν θα είμαι σε θέση να το επιτύχω», είπε ο Μερούσης, που έχει ως πρώτο στόχο να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (2.19.00) , το οποίο σημείωσε φέτος στο Αμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέταρτη η Σοφία Ρήγα στα Μέγαρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports