Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Π. Χριστιάς: "Δεν έχουμε περιθώρια για να χαλαρώσουμε"

Π. Χριστιάς: "Δεν έχουμε περιθώρια ...

Τονίζει ο πασαδόρος της Παναχαϊκής

Ο Παναγιώτης Χριστιάς είναι από τους αθλητές που όταν του ζητηθεί κάνουν την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος πασαδόρος της Παναχαϊκής μιλά για τον μεγάλο στόχο της ομάδας του, αλλά και γενικότερα για το πατραϊκό βόλεϊ.

Είσαστε η πρώτη και αήττητη ομάδα του ομίλου σας και με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες. Πόσο «βαρετό» μπορεί να είναι το πρωτάθλημα για εσάς πλέον;

Τίποτα δεν είναι βαρετό στη ζωή, απλά είναι μία κατάσταση την οποία
αντιμετωπίζουμε σε ρεαλιστική βάση μέχρι στιγμής. Στον όμιλο είμαστε
βαθμολογικά καλύτεροι, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός, είναι η
άνοδος. Θέλουμε να περάσει το διαδικαστικό κομμάτι και να παίξουμε
καλά στα μπαράζ ανόδου.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στα παιχνίδια με τους αδύναμους
αντιπάλους δεν έχετε δείξει σημάδια χαλάρωσης.

Δεν έχουμε περιθώρια να χαλαρώσουμε, γιατί μπορεί να γίνει κάτι και να χάσουμε. Ο στόχος είναι μεγάλος και δεν υπάρχει χαλάρωση.

Προέρχεστε από ένα πρωτάθλημα χωρίς δυνατές αναμετρήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του. Είστε έτοιμοι θεωρείς για τα μπαράζ;

Τα μπαράζ είναι μία άλλη διαδικασία τρεις μέρες, τρία συνεχόμενα
παιχνίδια, όπου θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Το αβαντάζ για εμάς είναι ότι έχουμε αθλητές στην ομάδα μας που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την πίεση.

Πιστεύεις ότι η Παναχαϊκή είναι το φαβορί για την άνοδο;

Με τη μέχρι τώρα κατάσταση είμαστε φαβορί, αλλά δεν παύει όμως να έχουν τις ιδιαιτερότητές τους τα μπαράζ, είναι διαφορετικά, σαν ρόστερ όμως κάνουμε την διαφορά.

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία των Πατρινών φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια σας;

Ο κόσμος της Παναχαϊκής πάντα κάνει τη διαφορά και ειδικά τα τελευταία χρόνια που κάνουμε πρωταθλητισμό. Βοηθά ουσιαστικά την ομάδα και είναι ο έβδομος παίκτης μας. Μας βοηθά σε δύσκολα σημείο κάνοντας μία ωραία  ατμόσφαιρα. Αυτό φάνηκε και στην Α1 Εθνική όπου ο κόσμος μας έδωσε το πλεονέκτημα και κερδίσαμε παιχνίδια. Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά είναι ωραίο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο από οργανωμένους ή όχι.

Πώς θα σχολίαζες την περσινή χρονιά;

Δύσκολη, με μεγάλες διακυμάνσεις, που δεν αξίζαμε να πέσουμε. Θεωρώ ότι πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα γιατί από ένα σημείο και μετά παίζαμε πολύ καλό βόλεϊ και γενικότερα από την τετράδα των πλέι άουτ πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι.

Πολλές φορές είσαι το «κρύο αίμα» της Παναχαϊκής. Πώς το κάνεις αυτό;
Δεν το ξέρω αυτό και σίγουρα δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Ο κάθε αθλητής κάνει προπόνηση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ομάδας του, άλλες φορές τα καταφέρνει και άλλες όχι.
Πάντα όλοι προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες του αγώνα. Ο  καθένας μας έχει τον χαρακτήρα και το δικό του τρόπο σε κάθε αγώνα. Προσπαθώ πάντα να βοηθώ όσο μπορώ καλύτερα την ομάδα μου.

Με το Νίκο Ρουμελιώτη, είσαστε φίλοι, συναθλητές και συνεργάτες εκτός γηπέδου. Πώς τα συνδυάζεται;

Η δουλειά είναι δουλειά και άλλο ο αγωνιστικός χώρος και η ομάδα. Έτσι λειτουργούμε γενικότερα όλοι στην Παναχαϊκή. Η κάθε σχέση σταματάει στα όρια που πρέπει.

Η γνώμη σου για το πατραϊκό βόλεϊ;
Νομίζω ότι όλη η Πάτρα θέλει να υπάρχουν ομάδες σε ένα υψηλό επίπεδο για να μπορούν και τα νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και να μπορούν να αποκομίζουν  εμπειρίες. Eίναι καλό ο αθλητισμός να αποτελεί ένα πόλο έλξης για τα μικρά παιδιά ανεξάρτητα από το άθλημα.

Σε ότι αφορά το βόλεϊ πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του αθλήματος;
Το επίπεδο όλων των κατηγοριών είναι πεσμένο γενικότερα τα τελευταία χρόνια, γίνεται όμως προσπάθεια ανπαπτυξης και στον Ερμή που έχει μικρά παιδιά και σίγουρα η ΕΑΠ έχει πολλοί αξιόλογα παιδιά που θα αποτελέσουν τη νέα φουρνιά γιατί υπάρχει ένα χάσμα. Θέλει μεγαλύτερη αγάπη από όλους, να αγαπήσουν όλοι το άθλημα ανιδιοτελώς και κυρίως οι παράγοντες.

Θα επιστρέψει το πατραϊκό βόλεϊ  στις παλιές καλές του εποχές;

Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μία μικρή ανακάμψη γενικότερα σε όλα τα επίπεδα και στην Παναχαϊκή, ο Νίκος (σ.σ. Ρουμελιώτης) κάνει μία μεγάλη προσπάθεια γιανα μπορέσει να βοηθήσει στην ανάπτυξη και θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε καλύτερες μέρες, το χρειάζεται η πόλη και το άθλημα. Σίγουρα υπήρξε η κορύφωση με την ΕΑΠ και παλιότερα με την Ολυμπιάδα, άλλα τελείωσαν αυτές οι μέρες.

Η θέση του πασαδόρου είναι ιδιαίτερα σημαντική στο βόλεϊ, σου έχει τύχει ποτέ να μην μπορείς να συνεργαστείς με κάποιο συναθλητή σου;

Δεν έχει υπάρξει ποτέ θέμα συνεργασίας, άλλες χημείες κολλάνε και
άλλες θέλουν περισσότερη προσπάθεια. Το θέμα είναι να προσπαθούμε όλοι να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσπαθώ να κάνω αυτό που θα βοηθήσει του συμπαίκτες μας.

Τι σε χαλάει σε ένα παιχνίδι;
Αν δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου ή δεν παίζουμε γενικότερα καλά, αλλά και πάλι πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Σε ένα παιχνίδι και κάποιες αντιπαραθέσεις μπορεί να υπάρξουν, αλλά δεν είναι να σου χαλάσουν την διάθεση. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο βόλεϊ γιατί έχει γρήγορες φάσεις και εναλλαγές συναισθημάτων.

Η Παναχαϊκή έχει ένα ρόστερ με έμπειρους, αλλά και πιο νεαρούς αθλητές. Πόσο εύκολος είναι αυτός ο συνδυασμός;
Οι μεγαλύτεροι βοηθούμε εμπειρικά τους μικρότερους, αλλά παίρνουμε ενέργεια από τους αυτούς και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στους αγώνες μας.

Πηγή: panaxaikivolley.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports