Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ε μην είμαστε και πλεουνέκτες !!!

Ε μην είμαστε και πλεουνέκτες !!!

Του Ιάσονα Φωτήλα

Ας προσπαθήσουμε για μια στιγμή να δούμε τα πράγματα καθαρά και αντικειμενικά. Ας αφήσουμε έστω και για λίγο να πρυτανεύσει η φωνή της λογικής.

Η κυβέρνηση ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας προς τον κυβερνητικό θώκο και 20 ημέρες ως κυβέρνηση, κάνει προς τους ευρωπαίους δανειστές την εξής πρόταση: “Επέκταση της δανειακής σύμβασης αλλά ταυτόχρονα κατάργηση του προγράμματος που την συνοδεύει’’.

Για να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τη συγκεκριμένη πρόταση.

Οι δανειστές, οι οποίοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι οι λαοί της Ευρώπης, αποδέχτηκαν το αίτημά μας για οικονομική βοήθεια. Όμως για να μας δανείσουν, ζήτησαν να γίνουν και κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και τους θεσμούς, προκειμένου μακροπρόθεσμα να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε αυτό το δάνειο. Έτσι συμφωνήσαμε να δανειστούμε από τα ευρωπαϊκά κράτη, με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξουμε το κράτος μας, δεσμευόμενοι σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτό το πνεύμα υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση, συνοδευόμενη από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.

Η σημερινή συγκυβέρνηση, ανακοίνωσε στους Ευρωπαίους τα εξής: κύριοι εγώ κρατάω την δανειακή σύμβαση δηλαδή τα χρήματα που μας δανείζετε και θα επανεξετάσω το πρόγραμμα, δηλαδή τους όρους. Οι δανειστές απαντούν ότι αυτό δεν γίνεται διότι εμείς τα χρήματα τα δώσαμε υπό όρους, οι οποίοι είναι το πρόγραμμα, ως εκ τούτου δεν μπορείτε να κρατήσετε τα χρήματα αλλά να πετάξετε τους όρους. Αυτή η επιλογή παραβιάζει τη συμφωνία που έγινε εξαρχής.

Παρόλα αυτά μας λένε, ότι δέχονται να κρατήσουμε τα χρήματα δηλαδή τη δανειακή σύμβαση και να ξαναδούμε τους όρους με κάποια "ευελιξία". Πείτε μας η επέκταση της δανειακής σύμβασης με ποιους όρους θα συνοδεύεται και με ποια ισοδύναμα.

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι ... ας επεκτείνουμε την δανειακή σύμβαση, δηλαδή δώστε μας εσείς τώρα λεφτά και εμείς σε ένα εξάμηνο θα σας πούμε τους όρους που κρατάμε και εκείνους που θα αναθεωρήσουμε ...

Εδώ λοιπόν κολλάει η φράση του αείμνηστου Χατζηχρήστου "Ε μην είμαστε και πλεουνέκτες !!!"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις