Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Από την πισίνα στην Νομική! Ο Παναγιώτης Ορφανός μιλά στο thebest.gr για τους στόχους του

Από την πισίνα στην Νομική! Ο Παναγιώτης...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο τερματοφύλακας του ΝΟΠ σχολιάζει γενικότερα τον πατραϊκό αθλκητισμό

"Άνθρωπος που δεν έχει στόχους δεν μπορεί να εξελιχθεί" τονίζει ο τερματοφύλακας του ΝΟΠ, Παναγιώτης Ορφανός, που το καλοκαίρι κατάφερε στα 30 του να περάσει στη Νομική και να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα.

Ο έμπειρος πολίστας αγωνίσθηκε στην ομάδα που ακολούθησε τη μεγάλη των επιτυχιών του ΝΟΠ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επενδύσει πολλά στον αθλητισμό, αφήνοντας άλλα πράγματα στη ζωή του πιο πίσω.

Ο αθλητισμός τον έμαθε να παλεύει και αυτό ακριβώς έκανε πέρυσι ο Ορφανός, ο οποίος διάβασε πολύ έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στη Νομική Αθηνών. O έμπειρος αθλητής μιλά στο thebest.gr για τις σπουδές του, το ΝΟΠ, αλλά και γενικότερα σχολιάζει τις ομάδες της πόλης μας.

Ποιος είναι ο στόχος του ΝΟΠ, στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής;

Ο στόχος μιας ομάδας πρέπει να είναι πάντα υψηλός. Ο ΝΟΠ πρέπει να έχει άμεσο στόχο να επιστρέψει στην Α1 Εθνική δεν πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο για το ΝΟΠ. Δεν πρέπει να παίζει σε μικρότερη κατηγορία. Πρώτος στόχος είναι να πάμε στα πλέι οφ και στη συνέχεια η άνοδος.

Μπορεί να έχει μία αξιόλογη πορεία ο ΝΟΠ στη μεγάλη κατηγορία;

Υπάρχει έμψυχο υλικό αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά για να μπορέσουν τα νεότερα παιδιά να στελεχώσουν την μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες που είναι απαραίτητες, αλλά αυτό κάνουν όλες οι ομάδες που θέλουν πρωταγωνιστήσουν.

Είσαι μια ...ζωή ΝΟΠ, με ένα μικρό διάλειμμα στη ΝΕΠ. Πώς έζησες αυτή την αλλαγή;

Όταν αποφασίζεις να αγωνισθείς με μια ομάδα είσαι σε αυτή, όταν πήγα στη ΝΕΠ ήμουν αποκλειστικό μέλος του συγκεκριμένου σωματείου. Μπορεί όλη μου τη ζωή να είμαι με το ΝΟΠ, αλλά όταν παίζεις είσαι με την ομάδα σου και κάνεις το καλύτερο για να κερδίσει. Το βλέπεις καθαρά επαγγελματικά όλο αυτό, φεύγει τελείως το συναίσθημα.

 

Θα μπορούσαν ποτέ αυτές οι δύο πατρινές ομάδες να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει μία μεγάλη ομάδα;

Η ιστορία έχει δείξει ότι στην Πάτρα ο ΝΟΠ μεγαλούργησε, όταν ήταν μόνος του. Δεν χωρούν δύο ομάδες, αν θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη. Είναι δύο ομάδες που φυτοζωούν στην Α2 Εθνική. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορεί ποτέ να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους.

Οι παλιότεροι έχουμε ζήσει το «Α. Πεπανός» να είναι κατάμεστο σε αγώνες της ομάδας σου. Μπορεί να ξαναγίνει κάτι ανάλογο;

Σίγουρα, αν ο ΝΟΠ ακολουθήσει ένα δρόμο που να περνά από την επιτυχία. Να βάλει υψηλούς στόχους, τους οποίους θα μπορέσει να κατακτήσει κιόλας. Θα πρέπει να προσφέρει θέαμα για να προσελκύσει και πάλι τους φιλάθλους, κάτι που δεν γίνεται με την μετριότητα.

Όλα αυτά έρχονται από σταθερή διοίκηση, η αστάθεια είναι ότι χειρότερο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΝΟΠ έχει αλλάξει πολλές διοικήσεις την τελευταία πενταετία.

Το δικό σου αθλητικό όνειρο;

Θέλω ένα πρωτάθλημα με το ΝΟΠ. Γενικότερα όμως θέλω να υπάρξει στόχος και όραμα στην Πάτρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει όραμα, δεν μπορώ την μετριότητα. ΄Όχι μόνο από το ΝΟΠ, από όλες τις πατρινές ομάδες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Παναχαϊκή να είναι τόσα χρόνια σε μικρότερη κατηγορία και όχι στη μεγάλη.

Σίγουρα έχει να κάνει με τα οικονομικά της κάθε ομάδας,  αλλά και με την  γενικότερη διαχείριση που γίνεται και πώς επενδύει η κάθε ομάδα το μέλλον της. Μην μου πεις ότι δεν μας αρέσει για παράδειγμα ότι μία από τις ιστορικές ομάδες της Πάτρας ο Απόλλωνας θα παίξει στον τελικό του κυπέλλου.

Nιώθεις ότι είσαι πρότυπο για τους μικρότερους αθλητές στην πισίνα;

Αν εγώ είμαι πρότυπο τότε τι θα πούμε για τον Καραμπέτσο για παράδειγμα. Δεν νιώθω να αποτελώ πρότυπο προσπαθώ να βοηθώ και να δείχνω στα νέα παιδιά ότι ξέρω. Νιώθω ότι τα παιδιά μας θαυμάζουν όλους τους μεγαλύτερους, μας ρωτούν θέλουν να μάθουν από εμάς βλέπουν το τρόπο που παίζουμε, αλλά και το πως συμπεριφερόμαστε. Eίναι ευθύνη να μεταδώσουμε το τρόπο που πρέπει να αγωνίζεται ένας αθλητής, το αίσθημα νικητή και πειθαρχία, αλλά μέχρι εκεί.

Είσαι ένας άνθρωπος που όταν βάζεις κάποιο στόχο φαίνεται ότι το πετυχαίνεις. Πώς αποφάσισες να ξαναδώσεις πανελλήνιες στα 30 σου;

Άνθρωπος που δεν έχει στόχο ή που δεν βάζει στόχους στη ζωή του δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Το να βάζεις στόχο είναι σαν να έχεις μία αποστολή σαν άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται και να μην κάνει τίποτα. Μου αρέσει να προσπαθώ είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά με βοήθησε και ο αθλητισμός. Ωστόσο τη χρονική στιγμή που αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στη ζωή μου ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι θέλω να κάνω.

Γιατί διάλεξες τη νομική;

Την ήθελα πάρα πολύ γιατί σε εξασφαλίζει απόλυτα επαγγελματικά έχει πολλούς κλάδους που μπορείς να ακολουθήσεις και να δουλέψεις, ανοίγει πόρτες. Δεν είναι όπως παλιά το να γίνεις δικηγόρος, με ενδιαφέρει πολύ για παράδειγμα το αθλητικό δίκαιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports