Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Δημοσκόπηση DATA RC:To 69,4% δεν φοβάται έξοδο από το ευρώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Δημοσκόπηση DATA RC:To 69,4% δεν φοβάται...

Πανελλήνια δημοσκόπηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις του εκλογικού σώματος για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από την πανελλήνια δημοσκόπηση της DATA RC που διενεργήθηκε για λογαριασμός της εφημερίδας  "Πελοπόννησος".

Ο φόβος της εξόδου από το ευρώ δείχνει να έχει απομακρυνθεί για το 69,4% των ψηφοφόρων ενώ μόνο το 26,1% δηλώνει πως πιστευει πως μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. Ο κόσμος γενικά δεν δείχνει να διατηρεί κάποιον ιδιαίτερο φόβο για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σύμφωνα με την δημοσκόπηση ακυρώνει τον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής.

Συγκεκριμένα,στην ερώτηση "πόσο πιθανή θεωρείτε την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές" το 51,1% απαντά καθόλου πιθανή και το 18,3% λίγο πιθανή.

Συμφωνα με το γκάλοπ  καταλληλότερος πρωθυπουργός για διαπραγμάτευση με τους δανειστές εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 39,3% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 35,7%. Για το αξίωμα του πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς προηγείται με 38,9% έναντι 33,6% του κ. Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβάδισμα 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλήνια δημοσκόπηση της DATA RC - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015