Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Kάθε Τρίτη στον πάνω χώρο του Λιθογραφείου της Πάτρας η δράση για παιδιά "soundpainting"

Kάθε Τρίτη στον πάνω χώρο του Λιθογραφεί...

Στις 4 με 6 το απόγευμα

Το Soundpainting είναι μία διαφορετική δραστηριότητα για παιδιά που κινητοποιεί σώμα και νου!

Κάθε Τρίτη 4-6 το απόγευμα, η Ειρήνη Ατματζίδη και το θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα, προσκαλούν τα παιδιά σε μία δημιουργική «περιπέτεια» με χορό και θεατρική δράση.

Τα παιδιά θα συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες, θα μάθουν σιγά σιγά τα βασικά νεύματα, θα παίξουμε με αυτά και σταδιακά θα χτίσουμε το υπόβαθρο για την παρουσίαση όσων αποκόμισαν με τη μορφή παράστασης.

To Soundpainting δημιουγήθηκε το 1974 από το Νεοϋρκέζο συνθέτη Walter Thompson για μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες.

Πρόκειται για μια νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιείται τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό χώρο διεθνώς με σκοπό τη σύνθεση (παραστάσεων κυρίως).

Στις soundpainting performances ο «soundpainter» διευθύνει τους ερμηνευτές όπως ο μαέστρος την ορχήστρα, με τη διαφορά ότι απευθύνεται ταυτόχρονα σε πολλά είδη καλλιτεχνών.

Αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για στιγμιαία σύνθεση χορογραφίας επί σκηνής αλλά και για έρευνα υλικού και θεμάτων.

Με τα παιδιά παίρνει τη μορφή θεατρικού παιχνιδιού, τους δίνει τη δυνατότητα να οξύνουν δημιουργικά τη φαντασία τους, να κατασκευάσουν παραμυθένιους κόσμους, να εκφράσουν την προσωπικότητα και τα συναισθήματά τους αλλά και να αποκτήσουν καλά αντανακλαστικά και αυτοπεποίθηση.

Τα παιδιά θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις χορού και υποκριτικής, θα έχουν ερεθίσματα μουσικά και εικαστικά και θα αποτελέσουν και τα ίδια πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 2610 328 394 & 6947 563 777.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View