Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ποδηλασία: Ξεχωριστή εμπειρία για τον Λουκά Καταπόδη

Ποδηλασία: Ξεχωριστή εμπειρία για τον Λο...

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στη Λουμπιάνα

Άλλη μία μεγάλη ποδηλατική εμπειρία και επιτυχία, για τον Λουκά Καταπόδη, αποτέλεσε ο αγώνας Αντοχής 157km με συνολικά υψομετρικά 1100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στη Λουμπιάνα.

Στην κατηγορία του συμμετείχαν 140 αθλητές και κατάφερε να πλασαριστεί στην 15η θέση μετά από ένα τελικό σπριντ 70 περίπου αθλητών. Με μέση ισχύ στα 270w για τέσσερις ώρες και με 42km/h πραγματοποίησε προσωπικό ρεκόρ επίδοσης σε τέτοιου τύπου διαδρομή.

Η κύρια και μοναδική ανάβαση 8km η οποία βρίσκονταν χιλιομετρικά στο μέσον του αγώνα, του έδωσε την ευκαιρία να αποσπαστεί από το υπόλοιπο γκρουπ με άλλους δύο αθλητές της κατηγορίας του. Το γεγονός όμως ότι τα υπόλοιπα χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν ευθεία, αυτό βοήθησε τα μεμονωμένα γκρουπ που είχαν σχηματιστεί από την ανάβαση να ξαναενωθούν μαζί τους, σχεδόν μέχρι και τα τελευταία 20km της διαδρομής, για να κριθεί η οριστική κατάταξη στα τελευταία σπριντ.

Ο Πατρινός αθλητής πριν μερικές ημέρες είχε πάρει μέρος στην ατομική χρονομέτρηση 18.6km, όπου τερμάτισε πέμπτος με μόλις 35'' διαφορά από τον πρώτο, έχοντας πραγματοποιήσει μία πάρα πολύ καλή επίδοση στα 392w μέση ισχύ και 47.5km/h στην κατηγορία μου 40-44, απέχοντας από το χρυσό μετάλλιο 35 δευτερόλεπτα.

Ο Λουκάς Καταπόδης: "Και οι δύο μεγάλες αυτές επιτυχίες μου δίνουν το κίνητρο να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, προκειμένου να συμμετέχω με ελπίδες διάκρισης σε Παγκόσμιους αγώνες ποδηλασίας. Βέβαια δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω αν δεν είχα την αμέριστη υποστήριξη των παρακάτω χορηγών μου".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports