Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέντρο βοήθειας αστέγων στην Πάτρα εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς - Πώς θα λειτουργήσει

 Κέντρο βοήθειας αστέγων στην Πάτρα εξήγ...

Μεγάλη ένδεια στην Πάτρα τον καιρό του μνημονίου

Η εποχή του μνημονίου έφερε μεγάλη φτώχεια στην Πάτρα και πλέον το φαινόμενο των αστέγων έχει επεκταθεί και δεν κρύβεται όπως στο πρόφατο παρελθόν. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε τη δημιουργία κέντρου βοήθειας αστέγων και στην Πάτρα, μετά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιώαννη Βρούτση, τον υφυπουργό Υγείας Αντώνιο Μπέζα και την τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ.

Πρόκειται για την "κοινωνική" κατοικία που προβλέπει την αξιοποίηση κτιρίων του Δημοσίου για την παροχή στέγασης στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και ζουν ανήμποροι στους δρόμους.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμάρας, στόχος είναι εκτός από τη στέγαση, να παρέχονται επίσης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ειδικά προγράμματα κατάρτισης, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.  

Το πρώτο κτίριο που θα αξιοποιηθεί είναι το Δρακοπούλειο Κέντρο, στην πλατεία Βάθης, που θα ανακαινιστεί με ιδιωτική δωρεά και αναμένεται να λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα. Το πρότυπο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων-όπως θα ονομαστεί- θα φιλοξενήσει στην αρχική φάση 80 ανθρώπους για διάστημα -το πολύ- 20 ημερών, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν για αυτούς βραχυπρόθεσμες λύσεις φιλοξενίας.

Η ευθύνη λειτουργίας του ανατίθεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ καταλυτική είναι και η συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας που είχε άλλωστε και την πρωτοβουλία ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός αστέγων πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως έχουν επιλεγεί και τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο, προκειμένου να στεγάσουν άπορους πολίτες. Όπως είπε, το επόμενο βήμα, περιλαμβάνει τη δημιουργία ακόμα τεσσάρων κέντρων Άμεσης βοήθειας αστέγων, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα καθώς και σε αυτές τις περιοχές υπάρχει αυξημένο ποσοστό φτώχειας, σύμφωνα με τα πιο επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις