Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στον κήπο του Πολύεδρου το γκρουπ Arte Con Anima με την Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη

Απόψε στον κήπο του Πολύεδρου το γκρουπ ...

Μετά τις 21.00

Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00 στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, το γκρουπ "Arte Con Anima" με την Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι, τον Χρήστο Τσαντούλη στο πιάνο και τον Γιώργο Καραβούλια στα κρουστά, θα ερμηνεύσουν τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, από έντεχνα ελληνικά μέχρι παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα, αλλά και έθνικ, τζαζ, φάντος και άλλα, μεγάλων δημιουργών και ερμηνευτών (Αmalia Rodriges, Fairuz, Aziza Moustafa Zandeh, Μάνος Χατζιδάκις).

Διαφορετικές παραδόσεις και δημιουργοί διαφόρων εποχών και στυλ, ανακινούν και μας ξυπνούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τα πιο λεπτά μας συναισθήματα και διαθέσεις, που έχουν να κάνουν κυρίως με τον έρωτα, την αρχή της ζωής…

Η Δώρα Πετρίδη που έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και σε δίσκους με την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ, έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Σπούδασε Βιολογία, κλασικό τραγούδι και Βυζαντινή Μουσική και έχει μελετήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τη λόγια μουσική της Πόλης και το ποντιακό τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες του έντεχνου και παραδοσιακού χώρου, όπως η Μ. Κωχ, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Βασίλης Λέκκας, η Στέλλα  Γαδέδη κ.ά., καθώς και με διάφορα μουσικά σχήματα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο και τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό σε παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Δισκογραφία της Δώρας Πετρίδη

Προσωπική: «Ταξίδια»(2004), «Παραδοσιακά νανουρίσματα»(2008), «Γαλαξίες»(1999)

Συμμετοχές: «Τα ετερόκλητα» (2013) ,«Πάντως ήταν νύχτα»(2008 ), «Στων άστρων την άλω»(2008), «Άρωμα Πόλης» (2007), «Δεν ξέρω παρά να τραγουδώ»(2005), «Ταξιδεύοντας με το κανονάκι»(2002).

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View