Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Η θάλασσα τρώει τις παραλίες - Το 46% των ακτών έχει διαβρωθεί - Βομβαρδισμένο τοπίο στο Ρίο - ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Η θάλασσα τρώει τις παραλίες - Το...

Ο δρόμος παραμένει σε κακά χάλια

Μεγάλο πρόβλημα με τη διάβρωση αντιμετωπίζουν οι ατκές της Αχαΐας στα ανατολικά και δυτικά (π.χ. Αιγιάλεια, Βραχναίικα) οι οποίες σταδιακά όλο και μικραίνουν. Η ακτή διαρκώς συρρικνώνεται και σύμφωνα με στοιχεία του  Τεχνικού Επιμελητηρίου- Τμήμα Δυτικής Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΔΕ) το 46% των ακτών στην Αχαΐα έχει διαβρωθεί και το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως μεγαλώνει, κυρίως στην περιοχή της Αιγιαλείας.

Επίσης, δύο παράλληλες έρευνες, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος και του Πανεπιστημίου Πατρών, φέρνουν στο φως το πρόβλημα Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη η θάλασσα εισχώρησε τα τελευταία είκοσι χρόνια, από 50 έως 150 μέτρα στη γη, ενώ αντίστοιχη απώλεια αιγιαλού έχει παρατηρηθεί στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου Αιγιαλείας, Στάθη Θεοδωρακόπουλου, απαιτείται άμεσα να δοθεί λύση, σε ένα πρόβλημα, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, αρκετά σοβαρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το πρόβλημα της διάβρωσης είναι αρκετά έντονο στις περιοχές του Διακοπτού και της Ακράτας, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές στους παραλιακούς δρόμους, ενώ προβλήματα υπάρχουν ακόμη στον Λόγγο, τα Σελιανίτικα, τα Βαλιμίτικα, την Τέμενη, τα Διγιελιώτικα, την Ροδιά, τα Νικολέικα, τον Πλατάνο, την Αιγείρα κ.α.

Την ίδια ώρα αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στην περιοχή των Βραχναιίκων.

Στο μεταξύ σε μαύρα χάλια παραμένει ο παραλιακός δρόμος στο Ρίο.Κοντά στο Rio Beach το τοπίο μοιάζει βομραρδισμένος. Η κακοκαιρία του χειμώνα ενέτεινε το πρόβλημα. Ο δρόμος έχει πέσει και έχει μετατραπεί σε...κρατήρα. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις