Με την συμμετοχή 100 και πλέον νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν πριν λίγες ημέρες οι αγώνες των τμημάτων υποδομής του νεοσύστατου αθλητικού συλλόγου Α.Γ.Σ Αρίων Πατρών.
Με την συμμετοχή 100 και πλέον νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου οι εαρινές αθλητικές επιδείξεις αποτέλεσαν το επιστέγασμα της προσπάθειας του Α.Γ.Σ Αρίων να προσφέρει στην τοπική νεολαία ευκαιρίες άθλησης με προπονητικά ερεθίσματα προσαρμοσμένα στην ηλικία και στις ικανότητες του κάθε παιδιού. Οι νεαροί αθλητές χωρίστηκαν σε ηλικιακά γκρουπ.
Τα παιδιά από 12 ετών και μεγαλύτερα συμμετείχαν σε αγώνες διάθλου επιλέγοντας 2 από τα αγωνίσματα: 50μ, μήκος, σφαίρα.
Τα παιδιά από 8 ετών έως 12 έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Kid's Athletics (Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids' Athletics.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού).
Οι junior του συλλόγου (παιδιά από 5 έως 7 ετών) συναγωνίστηκαν στην φόρμουλα. Μια μορφή σκυταλοδρομίας αποτελούμενη από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων.
Στους αγώνες παρευρέθηκαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών πολλοί γονείς καθώς και αντιπροσωπεία της διοίκησης αποτελούμενη από τους: κ. Γαλάνη Ι. (πρόεδρος) , ο κ. Παπαδογιάννη Δημ (Γεν.Γραμ.),
Μπούσια Σπ. (έφορος).
Στο τέλος των επιδείξεων επιβραβεύτηκε τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.
Για την οργάνωση και άψογη διεξαγωγή των επιδείξεων υπεύθυνοι ήταν οι προπονητές (Κ.Φ.Α)του συλλόγου Σουβαλιώτης Β. , Μπούσιας Κ., Αργυροπούλου Κυρ. , Λέγουρας Χ. καθώς και ο παλιός πρωταθλητής των 100μ. Παπαζαφείρης Κ.
Σημαντική είναι και η προσπάθεια του συλλόγου στις αγωνιστικές αξιολογήσιμες κατηγορίες του ΣΕΓΑΣ. Από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας του ο σύλλογος κατάφερε, χάρη της οργανωμένης και συστηματικής δουλειάς των έμπειρων προπονητών του (Μπούσιας Κ. και Σουβαλίωτης Β.) να έχει αξιόλογη παρουσία στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ ΒΟΡ. Πελοποννήσου.
Οι Αλιαϊ Μαρτίνο (600-1000μ), Βασιλόπουλος Βασίλειος (1000μ), Γιαννίκα Μαριαλένα (60μ),Τράκα Χριστίνα (60μ), Λαμπροπούλου Παρ.(μήκος 60μ), Καγκελάρη Έλλη (μήκος 150μ), Παναγοπούλου Χρύσα (150μ) , Σωτηρόπουλος Στεφ. (σφαίρα) , Ασπρομάλης Ευστρ.(800-1500), ΠαΪκόπουλος Πάρης (3000-5000μ) είναι μερικοί από τους αθλητές του συλλόγου που με προπόνηση μόλις 10 μηνών κατάφεραν να διακριθούν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της κατηγορίας τους και σε τοπικούς αγώνες της περιφέρειας μας που έλαβαν μέρος.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









