Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Αίγιο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα γίνουν στο Αίγιο οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα. Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Α.Α., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8 το πρωί μέχρι τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης κα 25ης Μαρτίου.

Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσ. Υπ/σίες. Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. με φροντίδα των Δ/ντών των Σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.

ΩΡΑ 12.00: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών (αντιπροσωπείες μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη Δ/νση της κ Σταυράκη Μαρίας. Καθηγήτριας Μουσικής θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή.

Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Θανασούλιας Ανδρέας, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κ. Παπαναστασίου Παναγιώτα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Αιγίου με αναπληρωτή τον κ. Μίχο Σταύρο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Αιγίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 06.21: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.

ΩΡΑ 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 09.45: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Χορευτικού Ομίλου. Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρα τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.

ΩΡΑ 10.10: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Χορευτικού Ομίλου, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρα τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Γκιώνη Άννα, Υποδιευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.
Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία.

Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης του στεφάνου ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

ΩΡΑ 11.30: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

Αφού τελειώσει η παρέλαση των τμημάτων οι αρχές θα μεταβούν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνιών, όπου θα παρακολουθήσουμε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

ΩΡΑ 18.42: Υποστολή της Σημαίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΩΡΑ 19:00

Η ιστορική Λαογραφική Εταιρία Αιγίου (ΙΛΕΑ) & ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλιό Νοσοκομείο) με θέμα: «Η Ελλάδα από το 1821 στο 1912 -1913» με ομιλητή τον διδ/ρα νεοελληνικής ιστορίας οθωμανικής περιόδου κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Α) Το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» & ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο Α1ΠΕΥΣ» διοργανώνουν τον 2ο Λαϊκό δρόμο - Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας με εκκίνηση ώρα 11:15 από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού και μέσω παραλιακών τοπικών κοινοτήτων θα καταλήξει στην Πλατεία Αγίας Λαύρας της πόλης του Αιγίου.

Β) ΩΡΑ 19:00

Το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία. Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά με τίτλο «Η Ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) με ομιλητή τον ίδιο τον Συγγραφέα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου μετά το πέρας της παρέλασης θα παρουσιάσει στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις. Τελετάρχες ορίζονται: Η κα Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας και κ. Αριστομένης Σταματόπουλος.

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 26913-60641-2, μέχρι 22-3-2013 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις