Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η μαρτυρική Κύπρος σήκωσε περήφανα το κεφάλι και μας έδειξε το δρόμο

Η μαρτυρική Κύπρος σήκωσε περήφανα το κε...

Του Γιώργου Μόσχου

Τα όσα ακούγονται σήμερα για το οικονομικό ζήτημα της Κύπρου είναι ίδια με αυτά που ακούγονταν πέρυσι στην Ελλάδα με αφορμή το δεύτερο μνημόνιο. Έχουν καταγραφεί σε βίντεο που κυκλοφορούν στα διαδίκτυο, ένα των οποίων περιλαμβάνεται στο αρχείου του Istologio G. Mosxos, με ημερομηνία 16 Απριλίου 2012. Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται ο θεατής την διαχρονικότητα των όσων ακούγονται.

Σήμερα ένα άλλο βίντεο που προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια, δείχνει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Νίκο Χουντή να ερωτά τους υπεύθυνους του Γιουρογκρούπ  για την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Κύπρο, με τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις:

- Καλά εσείς εκεί στο Γιουρογκρούπ είστε ανίκανοι ή ξέρετε τι κάνετε;

Η απάντηση που έλαβε ήταν χαρακτηριστική:

- Εάν είμαστε ανίκανοι, το αφήνουμε να το εκτιμήσετε εσείς.

Η κυνικότητα της απάντησης δείχνει τις διαθέσεις των προσκυνημένων της Μέρκελ. Είναι οι ίδιοι που δεν συγχώρεσαν στον ελληνικό λαό πέρυσι το σήκωμα του κεφαλιού του.

Ήταν η εποχή που ο ελληνικός λαός πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων τις μονοκομματικές κυβερνήσεις του δικομματισμού και ανίχνευε δρόμο πέραν από αυτές, στηριζόμενος στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Οι επιθέσεις της εσωτερικής τρόικας Βενιζέλου, Σαμαρά, Καρατζαφυρέρ υπό την ηγεσία του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου  κατά του κόμματος της αριστεράς πήραν αισχρό προπαγανδιστικό χαρακτήρα, σιγονταρίστηκαν από τους αντιευρωπαϊστές ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών Μέρκελ, Σαρκοζί δήθεν υπό τον φόβο οικονομικής κατάρρευσης και πατροναρίστηκαν από τα δουλικά στο σύστημα ΜΜΕ, κυρίως της Αθήνας, τα οποία είναι καταχρεωμένα οικονομικά και ξεπληρώνουν έτσι την υποχρέωσή τους, έναντι της ρευστότητας που τους παρέχεται.

Ενισχυτικό της παραπάνω δουλικής στάσης των ΜΜΕ είναι η θέση που κράτησαν απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, όταν επεσήμανε στον Γάλλο Ολάν ότι η τακτική του στο ελληνικό ζήτημα θα τον καταγράψει στην Ιστορία ως Αντρεολάν!

Έπεσαν όλοι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι επάνω, στον δήθεν. αγενή Τσίπρα, με πρωτοστατούσες τις ναυαρχίδες του συγκροτήματος Λαμπράκη, το ΒΗΜΑ και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA  και κάποιους υψηλόμισθους δημοσιογράφους.

Το ποιος είναι τελικά ο Ολάν φαίνεται σήμερα με τη στάση που ακολουθεί έναντι της Κύπρου, αφού μαζί με την Μέρκελ ζητούν να υποθηκεύσουν το μέλλον του κυπριακού λαού.

Απόκοντα και ο πρώτος υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας μας, ο Γ. Παπανδρέου, βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, που από την ώρα που βγήκε δεν πάτησε το πόδι του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, πολύ περισσότερο στην έδρα που εξελέγη και την κρατά χωρίς να προσφέρει. Κατέκρινε την στάση της κυπριακής Βουλής, που δεν ακολούθησε την δουλοπρέπεια που έδειξε ο ίδιος!

Ο δρόμος των υπερήφανων Κυπρίων αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη και μπορεί να σημάνει πολλά στο εγγύς μέλλον. Και πρώτο συμπέρασμα είναι ότι απέδειξε πως υπήρχαν περιθώρια για διαπραγμάτευση και στο ελληνικό ζήτημα.

Δυστυχώς οι πολιτικοί ηγέτες των συντηρητικών ελληνικών κομμάτων, μαζί με ένα μικρό μέρος  της ευνουχισμένης αριστεράς (βλέπε Κουβέλης) οδηγούν καθημερινά τον ελληνικό λαό στο γκρεμό.

Γιαυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία σήμερα η προτροπή της αριστεράς: «Αυτοί αποφάσισαν χωρίς εμάς, ώρα να αποφασίσουμε κι εμείς χωρίς αυτούς»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις