Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Παραφωνία" στην κρίση η ασφαλιστική αγορά που αναπτύσσεται

"Παραφωνία" στην κρίση η ασφαλ...

Αύξηση κατά 3% πέτυχαν οι μεσίτες ασφαλίσεων

Οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης χρέους της χώρας στην επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έκαμψαν την αναπτυξιακή πορεία των μεσιτών ασφαλίσεων, οι οποίοι, πέρυσι, πέτυχαν αύξηση της παραγωγής τους κατά 3% έναντι του 2009, ενώ ανοδικά κινούνται και εφέτος τα έσοδα από τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών - μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), το 2010 η συνολική παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 616,5 εκατ. ευρώ από 598,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009 και 592,7 εκατ. ευρώ το 2008.

Σημειώνεται μάλιστα ότι τα μέλη του ΣΕΜΑ καταγράφουν μια έντονα ανοδική τάση στην παραγωγή ασφαλίστρων την τελευταία δεκαετία, δεδομένου ότι το 2000 διαμεσολαβούσαν για ασφάλιστρα της τάξης των 137,5 εκατ. ευρώ και να φθάσουν σήμερα στα 616,5 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, στην ανοδική πορεία της παραγωγής συνέβαλαν αναμφίβολα και οι εγγραφές νέων μελών στο Σύνδεσμο, όμως σε κάθε περίπτωση στο σύνολό τους οι εταιρείες μέλη του ΣΕΜΑ κινήθηκαν και σε ατομικό επίπεδο ανοδικά, αυξάνοντας τα μεγέθη τους στους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους και σε άλλους τομείς ασφάλισης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γ. Καραβίας, σχολιάζοντας τη θετική εξέλιξη των μεγεθών των εταιρειών - μελών του Συνδέσμου, δήλωσε ότι «ο κλάδος των Mεσιτών Aσφαλίσεων συνεχίζει να αναπτύσσεται κόντρα στις συνθήκες ασφυξίας που προκαλεί η κρίση στις επιχειρήσεις, προσφέροντας -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- στην επιχειρηματική κοινότητα μια ισχυρή ασπίδα προστασίας έναντι κινδύνων που προκαλούν οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, στα φυσικά πρόσωπα νέα σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης και στις ασφαλιστικές εταιρείες αυξημένα έσοδα συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην προσπάθεια του κλάδου να ξεπεράσει τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά