Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αιγιάλεια: Δέσμευση της Π.Ε.Σ. για στήριξη του εισοδήματος του παραγωγού

Αιγιάλεια: Δέσμευση της Π.Ε.Σ. για στήρι...

Για τη νέα σοδειά σταφίδας

Τη δέσμευση ότι η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, ενόψει της νέας σοδειάς σταφίδας, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει το εισόδημα του παραγωγού, έδωσε στα «Νέα της Αιγιάλειας», ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ., Θανάσης Σωτηρόπουλος, αναφέροντας παράλληλα ότι η παραγωγή αναμένεται φέτος να είναι κάπως καλύτερη, εφόσον ευνοήσουν βέβαια και οι καιρικές συνθήκες. «Ενόψει της νέας σοδειάς, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε το εισόδημα του παραγωγού.

Στις προθέσεις μας είναι ο παραγωγός να μην χάσει από ότι έχει κερδίσει μέχρι τώρα, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες ετών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, να στηρίξουμε το εισόδημά του. Η παραγωγή προβλέπεται να είναι κάπως καλύτερη από πέρυσι. Δεν μπορούμε να πούμε νούμερα αυτή την ώρα, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, να είναι καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά, έστω και λίγο καλύτερα. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι όπως είναι, θα είναι μια καλή παραγωγή με μια καλή προς μέτρια ποιότητα λόγω του μεγέθους. Δεν θέλουμε να βρέξει. Παράλληλα κάνουμε προσπάθεια η τιμή της σταφίδας να είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Η διοίκηση της Ένωσης κάνει ότι είναι δυνατό γι' αυτό. Όπως κάθε χρόνο παίρνουμε μια θέση για την τιμή, περί τα μέσα 15-20 Αυγούστου, αποφασίζουμε και δίνουμε μια τιμή έναρξης στην αγορά. Αυτή προέρχεται από την παραγωγή και την διεθνή κατάσταση που βρίσκεται το εμπόριο».

Τέλος μέσω του aigialeianews.gr, ο κ. Σωτηρόπουλος, στέλνει το μήνυμα ότι η Π.Ε.Σ. εγγυάται και φέτος, ακόμα καλύτερη τιμή στον παραγωγό παρά τις δυσμενείς συγκυρίες: «Η Ένωση για άλλη μια χρονιά θα κάνει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τον παραγωγό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της αγοράς, ποσότητες, διεθνές εμπόριο, τιμές που δίνουν στη διεθνή αγορά. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσει για το καλύτερο και σίγουρα θα δώσει το κάτι καλύτερο, το πόσο ακόμα δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Η Ένωση εγγυάται και φέτος, ακόμα καλύτερη τιμή στον παραγωγό παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, παρά την αυξημένη παραγωγή που φαίνεται να υπάρχει. Παρ' όλα αυτά η Ένωση θα προσπαθήσει να δώσει ακόμα καλύτερη τιμή».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά