Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Από την εντατική στην ανάρρωση... η Ελλάδα

Από την εντατική στην ανάρρωση... η Ελλάδα

Μια αίσθηση ανακούφισης και αποτροπής του χειρότερου σεναρίου χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

"Ζήτω, είμαστε ακόμα ζωντανοί", επιχαίρει η γερμανική έκδοση των Financial Times, για το γεγονότος ότι δεν υπήρξε η αλυσίδα των αρνητικών αντιδράσεων των αγορών που πολλοί είχαν προαναγγείλει. Παράλληλα, ως επιτυχία της καγκελαρίου Μέρκελ χαρακτηρίζει η εφημερίδα τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. "Έτσι η άρρωστη χώρα περνάει από την εντατική στην ανάρρωση" σημειώνει το δημοσίευμα των γερμανικών FT, ενώ υποστηρίζει ότι οι πανηγυρισμοί "γίνονται με μισή καρδιά, διότι το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας δεν λύθηκε και το σύνολο των οφειλών δεν μειώνεται παρά ελάχιστα. Οι επενδυτές, θα αντιδράσουν προσωρινά με ανακούφιση, μέχρι τις επόμενες πιέσεις. Για την Ιταλία, για παράδειγμα δεν βρέθηκε καμία λύση".

Το περιοδικό Focus, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επιγράφει το σχετικό άρθρο του, "Με γερά νεύρα στη χρεοκοπία" και αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η καγκελάριος διατήρησε την ψυχραιμία της. Μετά από έντονη κριτική και μεγάλες προσδοκίες από αναλυτές και παρατηρητές, η Άγκελα Μέρκελ έφυγε από τις Βρυξέλλες με μια σημαντική πολιτική επιτυχία: ένα νέο πακέτο για την Ελλάδα, μεγάλη συμμετοχή των τραπεζών στη διάσωση της χρεοκοπημένης Αθήνας, νέα μέτρα πρόληψης ώστε τα πράγματα να μην φθάσουν τόσο μακριά για μια άλλη χώρα της ευρωζώνης. Οι αγορές χειροκρότησαν. Ανέβηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων – μια αντίδραση που εδώ και καιρό δεν κατάφερε να προκαλέσει καμία συνάντηση κορυφής των χωρών της ευρωζώνης. Για πρώτη φορά, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ήρθαν πιο κοντά πολιτική και αγορές".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά