Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Να μη χαθεί χρόνος και χρήμα για το μονοπάτι Ήλιδας Ολυμπίας"

"Να μη χαθεί χρόνος και χρήμα για τ...

Επιστολή του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας-Ολυμπίας» στον Περιφερειάρχη κ. Απ.Κατσιφάρα

Την αξιοποίηση  των υπαρχουσών μελετών, για την αναβίωση του ιστορικού μονοπατιού Ήλιδας-Ολυμπίας προτείνει με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας-Ολυμπίας».  Εκτίμηση του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας» είναι πώς δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και να ξοδευτούν πρόσθετα χρήματα-ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας-και να αξιοποιηθεί μία από τις τρεις υπάρχουσες μελέτες.

Το κείμενο της επιστολής του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας-Ολυμπίας» προς τον Περιφερειάρχη Απ.Κατσιφάρα έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε μια πρωτοβουλία που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας - Ολυμπίας» -για την λεγόμενη αναβίωση του αρχαίου μονοπατιού που θα συνδέει την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων με τον τόπο διεξαγωγής τους κατά την αρχαιότητα-, να προκαλεί το ενδιαφέρον σας.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου  έργου, όπως επανειλημμένως έχει  αναφερθεί στις ημερίδες που  διοργάνωσε ο Όμιλός μας τόσο στην Ηλεία στις 27 Φεβρουαρίου 2010 όσο και στην Αθήνα στις 25 Μαΐου 2010, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε μια περιοχή, όπως η ημιορεινή Ηλεία, η οποία έχει ανάγκη την φροντίδα της πολιτείας.  Άλλωστε το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας κ. Γιώργου Κοντογιάννη (με Α.Π.890/7-6-2010) στις 10 Ιουνίου 2010.

Ως προς την ουσία της πρότασης  που κάνατε για την εξασφάλιση  χρηματοδότησης εκ μέρους του  Υπουργείου Πολιτισμού για επικαιροποίηση  της υπάρχουσας μελέτης, θα  θέλαμε να σας πληροφορήσουμε  ότι ήδη υπάρχουν τρεις ολοκληρωμένες  μελέτες.

Η πρώτη έγινε από τον ιδιώτη αρχιτέκτονα – μηχανικό κ. Νίκο Αλεξανδρόπουλο.

H δεύτερη χρηματοδοτήθηκε από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και έγινε μέσω της Ηλειακής ΑΕ. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε στοίχισε περί τις 500.000 € !!!

Η τρίτη μελέτη έγινε από τις υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Τουρισμού από τους μηχανικούς κ.κ. Αγριαντώνη και Σπηλιόπουλο.

Συνεπώς θεωρούμε ότι πριν  η υπόθεση εμπλακεί στα γρανάζια  της γραφειοκρατίας και προκειμένου  να κερδίσουμε χρόνο, καλό είναι  να υπάρξει συνεργασία με όσους μέχρι σήμερα έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα και έχουν υποβάλει μελέτες, ώστε να επιλεγεί η πιο ώριμη με στόχο να προχωρήσουμε το ταχύτερο στη χρηματοδότηση του έργου από το τομεακό πρόγραμμα Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τέλος, επειδή, ως Όμιλος δεν επιθυμούμε να δημιουργούνται παρεξηγήσεις, και αφού σας ευχαριστήσουμε για την τιμητική αναφορά σας σε εμάς, κατά τις πρόσφατες δηλώσεις σας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η «πεζοπορία» στην οποία αναφέρεσθε, έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας και όχι από τον Όμιλό μας, του οποίου οι δραστηριότητες είναι διαφορετικές.

Με τη βεβαιότητα ότι η καλή  συνεργασία μαζί σας θα συνεχισθεί  ώστε να επιτύχουμε το στόχο  μας για ανάπτυξη του πιο ιστορικού τόπου της χώρας μας, θέλουμε και πάλι να σας δηλώσουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επί πλέον πληροφορία και συνεργασία κρίνετε σκόπιμο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις