Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira στο Ρωμαϊκό Ωδείο-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου ...

Εντυπωσιάστηκε από το εμβληματικό μνημείο της πόλης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πάτρα, η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Elisa Ferreira επισκέφτηκε την Παρασκευή το ρωμαϊκό Ωδείο,  στο οποίο εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας έργο αποκατάστασης και ανάδειξης, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Επίτροπος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, τους Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μπράμο, από την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιωάννα Φαναριώτη, στελέχη της Περιφέρειας και συνεργάτες.

Στο μνημείο ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Εφορείας Αναστασία Κουμούση, η οποία παρουσίασε στην Επίτροπο το σημαντικό, αλλά και δύσκολο συγχρόνως, αναστηλωτικό έργο που επιτελείται και το οποίο θα αποδώσει στο Ωδείο την μορφή που είχε κατά την ρωμαϊκή εποχή. Ειδικά μάλιστα για την επίσκεψη της Επιτρόπου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων είχε προσωρινά «ξεσκεπάσει» το ψηφιδωτό δάπεδο του ανατολικού παρασκηνίου, προκειμένου να φανεί η πολυτέλεια του αρχαίου Ωδείου. Η κ. Ferreira εντυπωσιάστηκε από το εμβληματικό μνημείο της πόλης, έκανε πολλές ερωτήσεις και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαίων πολιτών απορροφώνται σε έργα που θα συνεισφέρουν στην γενικότερη ανάπτυξη του τόπου.

Κατά την αποχώρησή της από τον αρχαιολογικό χώρο, στάθηκε και έδειξε ενδιαφέρον για τα ευρήματα της ανασκαφής που εκτελεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην οδό Σωτηριάδου, ρωτώντας αν σχετίζονται με το Ωδείο και πότε χρονολογούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις