Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην Πάτρα η Ευρωπαία Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα η  Ευρωπαία Επίτροπος Ελίζα Φ...

Κυβερνητικά στελέχη και Ευρωβουλευτές στη Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Περιφερειών που διεξάγεται, στην Πάτρα

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από χθες Πέμπτη, στην Achaia Clauss.

Στην Πάτρα βρίσκονται ήδη μέλη από Περιφέρειες της Ευρώπης, στελέχη της CPMR, εκπρόσωποι δημόσιων αρχών και πολιτικά πρόσωπα υψηλού επιπέδου.

Χθες πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της CPMR με θέμα «Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (ευπροσβλητότητας) στις παράκτιες περιοχές μέσω της ενίσχυσης καινοτόμων λύσεων για την προσαρμογή και την αύξηση της ανθεκτικότητας», ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί κλειστή σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου της CPMR με τη συμμετοχή της Ευρωπαίας επιτρόπου, Ελίζα Φερέιρα.

 

Σε δηλώσεις της η κ. Φερέρα επισήμανε ότι δεν αποφασίζουν οι Βρυξέλλες για πώς θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια, οι κατευθύνσεις αποφασίζονται σε επίπεδο περιφερειών. Εσείς αποφασίζετε την κατεύθυνση προς την οποία θέλετε να πάνε αυτά τα κονδύλια. Υπάρχουν βεβαίως κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με τις οποίες γίνονται όλα αυτά, για παράδειγμα η προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να αποτελεί ένα χαραξτηριστικό στοιχείο αυτών των πολιτικών".

Στις εργασίες συμμετέχουν ακόμη ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, η προϊσταμένη Διαχειριστικής Αρχής ΔΕ Ιωάννα Φαναριώτου, ο πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα Μαρκ Καλκοέν, ο υφυπουργος Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, η γγ Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Μάρια Μυρόγιαννη, ο πρόεδρος της CRPM και της Περιφέρειας Βρετάνης Λόι Σενέ-Ζιράρντ, η γγ της CRPM Ελένη Μαριανού, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Παπανδρέου και Ελενα Κουντουρά, ο βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, ο αντιπρόεδρος Μεταφορών και περιφερειάρχης Κρήτης της CPMR Σταύρος Αρναουτάκης, o Δρ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος από το Εργαστήριο Βιομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και εκπρόσωποι Αρχών και φορέων από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία, Αλβανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ρουμανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις