Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αυτή είναι η αποκριάτικη εφημερίδα του Κ...

Αυτή είναι η αποκριάτικη εφημερίδα του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας

Η 12σέλιδη έκδοση, τυπώθηκε σε περίπου 50.000 φυλλα και κυκλοφορεί δωρεάν στην πόλη, από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024.

THE BEST CARNIVAL 2024
/

 Η "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ" είναι μια έκτακτη αποκριάτικη εφημερίδα, την οποία εμπνεύστηκε, οργάνωσε και επιμελήθηκε το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομιτάτου "Υποστηρίχθηκε από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Η 12σέλιδη έκδοση, τυπώθηκε σε περίπου 50.000 φυλλα και κυκλοφορεί δωρεάν στην πόλη, από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024.


Θα διανεμηθεί σε σχολεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, ΚΤΕΛ, καθώς και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το περιεχόμενό της, στο μεγαλύτερο του μέρος, αποτελείται από πρωτότυπα κείμενα που αφηγούνται, γνωστές και άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες του Πατρινού Καρναβαλιού. 
Όλα τα άρθρα έχουν γραφτεί,  από μέλη αλλά και φίλους του Καρναβαλικού Κομιτάτου και συνοδεύονται από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.
Το Πατρινό Καρναβάλι καταγράφεται για πρώτη φορά το  έτος 1829, με την είδηση για τον χορό του Μωρέτη.

 Έτσι, με υπέρτιτλο: ‘Και εγένετο Καρναβάλι’, το ημερολόγιο ξεκινάει με το Καρναβαλικό έτος 0 (μηδέν) και φτάνουμε στο σήμερα, στο Καρναβαλικό έτος 196.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι  η συμμετοχή της μεγάλης Πατρινής λογοτέχνιδας Αθηνάς Κακούρη, με το άρθρο της:

 ‘Τα Καρναβαλίστικα’, στο οποίο περιγράφεται χαρακτηριστικά η πεμπτουσία της ζωής του κάθε Πατρινού, κατά την περίοδο του Καρναβαλιού.
Στην τελευταία σελιδα της εφημερίδας, φιλοξενείται αποκλειστικά για πρώτη φορά στα Καρναβαλικά χρονικά, η αυτού εξοχότης, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος.

 Λύνει τη σιωπή του και μιλά αυτοπροσώπως στον δημοσιογράφο Κ. Μασκαρά, σε μια -πραγματικά- φανταστική και ιστορικά μοναδική συνέντευξη, με τίτλο ‘Εγώ, ο βασιλιάς’.
Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, πιστό στην καρναβαλική του διαδρομή, θυμάται και τιμά την ιστορία της μεγαλύτερης γιορτής της πόλης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr