Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών Πάτρας: "Ψεύδη προπαγάνδας σε βάρος προσφύγων"

Κίνηση Υπεράσπισης Μεταναστών Πάτρας: &q...

Ανακοίνωση για τα τελευταία γεγονότα

Στην ανακοίνωση της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας επισημαίνεται : «Ο βιασμός  του ζευγαριού αποδείχτηκε ψευδής. Ο βιασμός όμως του δημοκρατικού αισθήματος και της κοινωνικής συνοχής  είναι πραγματικότητα.

Επί αρκετές  ημέρες κάποια κέντρα εξουσίας και  ενημέρωσης προπαγάνδιζαν με μένος εναντίον των μεταναστών δημιουργώντας ή αναπαράγοντας χοντροειδέστατα ψέματα και δυστυχώς κατάφεραν να θέσουν το μεταναστευτικό ως ζήτημα ακραίων ομάδων υπέρ ή κατά των μεταναστών.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο απενοχοποιούν τις ευθύνες της κυβέρνησης, της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο και των τοπικών αρχών που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Σε μια κοινωνία που βράζει από τις κινητοποιήσεις και τα μέτωπα αντίστασης που δημιουργούνται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και στις πλατείες αυτό που προσπάθησαν και κατάφεραν εν μέρει ήταν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από τα όσα γίνονται και να καλλιεργήσουν αισθήματα ανασφάλειας, φόβου και πανικού. Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν.

Ξέρουμε ότι η αιτία της κοινωνικής αδικίας δεν είναι οι μετανάστες αλλά η κυβέρνηση και οι πολιτικές του μνημονίου. Όπως υποστηρίζαμε χρόνια τώρα η κατάσταση των  εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών ήταν το μέλλον που σχεδίαζαν με μεθοδικότητα για εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαίους. Αυτό που τρόμαζε στη θέα ανθρώπων να τρώνε από τα σκουπίδια ήταν ότι βλέπαμε τους εαυτούς μας στην ίδια θέση. Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Ο αγώνας μεταναστών και Ελλήνων είναι κοινός. Το γκρέμισμα του όποιου κοινωνικού κράτους έδειξε τις συνέπειες πρώτα στους πιο ευάλωτους, τους μετανάστες. Είναι δική μας η ευθύνη να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική απαιτώντας σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, δημιουργία δομών κοινωνικής υποστήριξης και αναδιανομή του πλούτου. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ. ΑΝΟΙΧΤΟΙ  ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις