Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: Τα περιφερειακά πανεπιστήμια αποτελούν πυλώνα ισόρροπης ανάπτυξης

Ανδρέας Κατσανιώτης: Τα περιφερειακά παν...

Στην ομιλία του στη Βουλή ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την παροχή αυτονομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια να επιλέγουν τα τμήματα σπουδών που θα λειτουργούν

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου- Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων τόνισε τα εξής:

Τόνισε κατ’ αρχάς πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταστεί περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης και γνώσης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την παροχή αυτονομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια να επιλέγουν τα τμήματα σπουδών που θα λειτουργούν , προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα δημιουργίας σχολών με βουλευτικές τροπολογίες όπως είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Τα περιφερειακά πανεπιστήμια αποτελούν πυλώνα ισόρροπης ανάπτυξης» είπε ο κ. Κατσανιώτης μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο των μη κρατικών ΑΕΙ για να προσθέσει πως "θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης. Μείωση του κόστους παραβόλου ώστε αν κάποια πανεπιστήμια επιθυμούν να ανοίξουν παραρτήματα στην περιφέρεια να το κάνουν με μικρότερο κόστος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις