Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Παπανδρέου: Έπρεπε να επιμείνω για το δημοψήφισμα το 2011

Γιώργος Παπανδρέου: Έπρεπε να επιμείνω γ...

«Είχα ζητήσει από τον Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία», επεσήμανε

Μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εξαγγελία για δημοψήφισμα που είχε κάνει τι 2011 και το οποίο αναγκάστηκε να πάρει πίσω, μετά τις αντιδράσεις. 

«Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το 2009, οπότε και θα έπρεπε να υπάρχει ενότητα, επικράτησε ο λαϊκισμός. Αφήνοντας αιχμές περί σκισίματος των μνημονίων, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν είχαμε υπηρετήσει «τις αλήθειες, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας».

«Στη χειρότερη στιγμή της Μεταπολίτευσης, το 2009, που έπρεπε να υπάρχει πνεύμα ενότητας, εκεί έζησα τον λαϊκισμό. Άλλοι έλεγαν να σκίσουν τα μνημόνια. Εμείς είπαμε τις αλήθειες. Αν τις είχαμε υπηρετήσει, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα ζητήσει από τον Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία»
Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός επανήλθε στο ζήτημα των στοιχείων που παρέλαβε, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας ότι είχε ζητήσει «από τον Καραμανλή να μου πει τα πραγματικά στοιχεία» για την οικονομία.

«Είχα μιλήσει με τον υπεύθυνο για την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ινδικής καταγωγής. Και είπε ότι είχαν μιλήσει στον κ. Αλογοσκούφη πως η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 2007, το 2008, ο κ. Αλογοσκούφης ήξερε τι γινόταν. Και βεβαίως ο κ. Παπαθανασίου», ανέφερε.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον κ. Προβόπουλο δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ότι “δεν πάμε καλά”. Είχα ζητήσει από τον κ. Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία. Δεν μου απάντησε», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις