Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ και τη Γεωπονική Αθηνών

Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ και τη Γ...

Μολότοφ, καμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία

Με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από τη Γεωπονική Αθηνών.

Οι δρόμοι γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους να πυρπολούν οχήματα και κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την πλατεία χημείου στην οδό Εθνικής Αμύνης και πυρπόλησε κάδους με σκοπό να προκαλέσει την αντίδραση της Αστυνομίας.

Άμεσα μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς το σημείο των κουκουλοφόρων. Οι νεαροί ταραξίες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν βόμβες μολότοφ σε σκαπτικό μηχάνημα, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αρμενοπούλου. Μέσα σε λίγα λεπτά το όχημα λαμπάδιασε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων με δακρυγόνα. Οι ταραξίες ανασυντάχθηκαν εντός του ακαδημαϊκού χώρου και επιτέθηκαν εκ νέου με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Αρκετές από τις βόμβες και τις πέτρες κατέληξαν σε σταθμευμένα οχήματα. Μια βόμβα μολότοφ κατέληξε στον εξωτερικό τοίχο κτηρίου του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Παρά τον κίνδυνο από τις μολότοφ και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά, πυροσβέστες επιχείρησαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, σώζοντας οχήματα από ολική καταστροφή.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να εισέλθουν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις των κουκουλοφόρων. Δύο διμοιρίες μπήκαν εντός του ιδρύματος όμως οι ταραξίες είχαν ήδη βρει καταφύγιο στο εσωτερικό των κτηρίων.

Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε έντεκα σταθμευμένα οχήματα. Τέσσερα από αυτά κάηκαν μερικώς. Ένα σκαπτικό μηχάνημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Επεισόδια και στη Γεωπονική

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Γεωπονική Σχολή με αποτέλεσμα στο σημείο να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και να έχει κλείσει η Λεωφόρος Αθηνών.
Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής.

Γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ γινόταν συναυλία με την συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων εντός του πανεπιστημίου, ομάδα 40 ατόμων βγήκε από το πανεπιστήμιο και έβαλε φωτιά σε κάδους και προξένησε ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά. Μάλιστα έκαψαν δυο λεωφορεία και ένα ΙΧ.

Επενέβη άμεσα η αστυνομία με την συμμετοχή της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ όπου έσπευσαν στο σημείο. Αρχικά απέκλεισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην συνέχεια τα άτομα απωθήθηκαν με χημικά από τους αστυνομικούς μέσα στο πανεπιστήμιο.

Στην συνέχεια άτομα αυτά βγήκαν πάλι έξω και συνεχίστηκε ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα.

Στις 4.30 το πρωί αποδόθηκε η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα. Σο σημείο παραμένει για λόγους ασφαλείας μικρή αστυνομική δύναμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις