Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

James Dalamangas: Ο πιο καταζητούμενος ομογενής στην Αυστραλία με καταγωγή από την Τέμενη

James Dalamangas: Ο πιο καταζητούμενος ο...

Μεγάλη αμοιβή σε όποιον βοηθήσει να εντοπιστεί - 25 χρόνια τον αναζητούν

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ελλάδα, για τον James Dalamangas (Τζέιμς Δαλαμάγκα), τον ομογενή από την Αυστραλία ο οποίος καταζητείται εδώ και 25 χρόνια για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τον Απρίλιο του 1999.

Αμοιβή σε όποιον βοηθήσει την αστυνομία - Πώς είναι σήμερα

Η αστυνομία της Αυστραλίας σημάνει παγκόσμιο συναγερμό για τον 53χρονο, ο οποίος εκτιμάται πως κρύβεται στην Ελλάδα και τον έχουν επικηρύξει με 200 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας.

Οι ομοσπονδιακοί ντετέκτιβ και οι αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Νότιας Ουαλίας απευθύνθηκαν στο «Φως στο Τούνελ» και ζητούν την βοήθεια των Ελλήνων για να εντοπιστούν τα ίχνη του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς μπορεί να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», «Κάνης» ενώ θεωρείται βέβαιο ότι μιλάει καλά ελληνικά.

Ο Τζέιμς Δαλαμάνγκας είναι μεσογειακής εμφάνισης, έχει ύψος 1.82, έχει καστανά μαλλιά και μάτια και ένα τατουάζ με ελληνικά γράμματα στο δεξί του αντιβράχιο.

Ο πατέρας του που ζει στην Αυστραλία δήλωσε ότι δεν έχει καμία επαφή όλα αυτά τα χρόνια με τον καταζητούμενο, κάτι που οι Αρχές αμφισβητούν. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τον Γοργόμυλο Πρέβεζας και της μητέρας του από την Τεμένη Αιγίου.

Μάλιστα, οι αυστραλιανές αρχές έχουν δημιουργήσει μια κατά προσέγγιση απεικόνιση του καταζητούμενου βάση της εξέλιξης της ηλικίας του, για να βοηθήσει τους μάρτυρες για τον εντοπισμό του.

«Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο. Στην Ελλάδα θα παραγραφεί σε λίγο αυτό το αδίκημα. Πιστεύουμε πως κάποιος εκεί ξέρει, που είναι ο Δαλαμάγκας. Δεν σταματάμε μέχρι να τον βρούμε. Προτρέπουμε τον λαό της Ελλάδας να μας βοηθήσει να βρούμε τον Δαλαμάνγκα», αναφέρουν.

«Δεν πιστεύαμε πως ποτέ ένας Έλληνας θα έκανε κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον Έλληνα»
Στην κάμερα της εκπομπής Φως στο Τούνελ, μίλησε η Τούλα Γιαννοπούλου, η αδελφή του θύματος.

«Ευχαριστώ την εκπομπή σας που μου έδωσε την ευκαιρία να ζητήσω την βοήθεια του λαού της Ελλάδας για να συλληφθεί ο καταζητούμενος James Dalamangas. Πιστεύω ότι κάποιος τον καλύπτει και τώρα είναι η ώρα να μιλήσει στην αστυνομία. Ως αμοιβή δίνεται και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, 200 χιλιάδες δολάρια Aυστραλίας, περίπου 120 χιλιάδες ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε και για το μοιραίο βράδυ που ο αδερφός της, Γιώργος Γιαννόπουλος δολοφονήθηκε:

«Λάβαμε ένα τηλέφωνο δύο το χάραμα να πάμε στο Νοσοκομείο. Μπήκαμε και περιμέναμε να δούμε τον αδερφό μου αλλά μας είπαν ότι πέθανε. Σοκαριστήκαμε μόλις μάθαμε ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας γιατί δεν πιστεύαμε πως ποτέ ένας Έλληνας θα έκανε κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον Έλληνα. Oι γονείς μου ζουν μόνο για τα εγγόνια τους και απλά επειδή είναι και μιας ηλικίας, θέλουν απλά να βρεθεί ο δολοφόνος για να φύγουν από την ζωή χωρίς να έχουν αυτόν τον πόνο».

Σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν είχε τον καταζητούμενο μπροστά της απάντησε πως το μόνο που θα τον ρωτούσε είναι πως μπορεί να τα έχει καλά με την συνείδησή του μετά από αυτό που έκανε.

Τον Απρίλιο παραγράφεται το έγκλημα 
 

Οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να ασκήσουν δίωξη κατά του Δαλαμάγκα για τον φερόμενο ρόλο του στη δολοφονία, αφού η Αυστραλία απέτυχε στην προσπάθειά της να τον εκδώσει το 2003. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή ανεστάλη το 2007, όταν εξαφανίστηκε, προφανώς χωρίς ίχνη, σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία.

Η αστυνομία έχει ορκιστεί να συνεχίσει να καταδιώκει τον Δαλαμάνγκα, αν δεν βρεθεί πριν από την εκπνοή της προθεσμίας παραγραφής τον Απρίλιο.πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις